Patronii Facebook, Google şi Twitter, convocaţi la Congresul SUA. Acuzaţii de dezinformare
Autor: Florin Răvdan pe 19 feb, 08:48 | Tehnologie

Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Pixabay

Mark Zuckerberg, Sundar Pichai şi Jack Dorsey, patronii Facebook, Google şi Twitter, vor răspunde în faţa Congresului SUA acuzaţiilor de dezinformare de pe platformele lor. 

Comisia pentru Energie şi Comerţ din Camera Reprezentanţilor evocă în special zvonuri false despre vaccinuri contra Covid-19 sau afirmaţii mincinoase care au circulat despre pretinsele fraude electorale în timpul alegerilor americane din noiembrie 2020.

Cei trei au fost convocaţi la Congres pe 25 martie. Pentru Mark Zuckerberg va fi a patra apariţie în faţa Congresului din iulie 2020 încoace în timp ce pentru ceilalţi doi va fi a treia. 

Democraţii le reproşează giganţilor Facebook, Twitter, YouTube (Google) şi altora că nu luptă suficient contra conţinuturilor problematice (incitarea la violenţă, dezinformarea, discursul urii). Republicanii au impresia că sunt cenzuraţi de reţelele de socializare, deşi le folosesc pentru campaniile electorale. Este posibil să fie abordată şi excluderea lui Donald Trump de pe Facebook şi Twitter. 

"Această audiere va permite Comisiei să-şi continue activitatea cu privire la responsabilitatea platformelor digitale în contextul creşterii dezinformării. Mult timp, giganţii tehnologiei au refuzat să recunoască rolul pe care îl joacă în fabricarea şi propaganda de informaţii false în rândul publicului lor. Autoreglarea în industrie a eşuat", au transmis aleşii americani, conform Adevărul

Tehnologie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri