Coronavirus. Patronul atelierului unde lucra tânărul din Gorj: Am însoțit italienii în județ
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Patronul atelierului de tâmplărie unde lucra tânărul confirmat cu noul coronavirus a declarat că el i-a însoțit pe cei doi italieni în județul Gorj, iar spațiul său de producție a fost inchis temporar. Și el a fost supus testelor, rezultatul fiind negativ.

Bărbatul care apare în imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale Primăriei Drăguțești alături de cei doi italieni este patronul unei tâmplării din localitate, care are trei angajați, printre care și tânărul diagnosticat cu COVID-19. Patronul este tot din comuna Prigoria, de unde provine și tânărul bolnav.

„Da, am fost la Primăria Drăguțești. Mi s-au luat probe, rezultatul este negativ. E închisă tâmplăria, suntem la domiciliu, izolați, nu avem contact cu nimeni. Am trei angajați, unul este acest tânăr", a declarat, corespondentului Mediafax, patronul tâmplăriei din Drăguțești, care a închiriat spațiul de la italianul de 71 de ani, infectat cu noul coronavirus.

Surse locale citate de Mediafax susțin că bărbatul din Prigoria ar fi reprezentantul unui partid politic și ar fi participat, împreună cu cei doi italieni, la un chef într-un restaurant din Târgu-Jiu. Reprezentanții Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din Gorj susțin că italianul nu a participat la nicio partidă de vânătoare, așa cum s-a vehiculat inițial.

„Chiar acum au plecat domnii de la Poliție, de la Biroul Arme. Nu a participat la nicio acțiune, nu se găsește nicio autorizație. Nu există pe niciun fond de vânătoare, mai ales cele care au fost în discuție. Au fost verificate autorizațiile. Se găsea fără discuție dacă participa. Se vedeau membrii vânători care participau. Sunt verificări de cel puțin două-trei zile. El nu are calitatea de membru vânător, la noi nu, poate are în Italia", a precizat, pentru Mediafax, Sorin Birceanu, directorul AJVPS Gorj.

Ce a anunţat DSP Gorj

DSP Gorj a anunțat joi că în județ au fost recoltate și trimise la laborator 73 de probe de la persoanele care au avut contact cu pacientul din Italia și pacientul confirmat din județul Gorj.

„La nivelul judetului Gorj, avem în evidență un număr de 166 de persoane cu autoizolare la domiciliu. Aceste persoane sunt autoizolate la domiciliu, sunt monitorizate de medicii de familie care au fost anunțați și de personalul din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj. Menționăm că nu prezintă semne clinice de boală la această dată”, au transmis reprezentanții DSP Gorj.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat miercuri seara că pacientul diagnosticat cu noul coronavirus este un bărbat dintr-o comună din Gorj și a fost descoperit în urma testării persoanelor care au intrat în legătură cu italianul internat în Rimini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel