Patru angajaţi ai primăriei Brăila, infectaţi cu noul coronvirus
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Din cele opt cazuri active de Covid-19 din Brăila, patru sunt la persoane angajate în Primăria Brăila. 

În judeţul Brăila există în acest moment opt persoane infectate cu noul coronavirus, patru dintre ele fiind angajaţi ai Direcţiei de Strategii a primăriei municipiului, potrivit informaţiilor oferite, sâmbătă, de prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, scrie Agerpres. 

"Rezultatele preliminare ale anchetei epidemiologice efectuate la Direcţia de Strategii a Primăriei Municipiului Brăila arată astfel: 17 persoane au fost izolate la domiciliu, împreună cu familiile şi au fost recoltate, iniţial, probe de la cinci pacienţi, patru având rezultat pozitiv, iar unul negativ. Ca urmare a confirmării în cazul primilor patru, au mai fost recoltate alte trei probe, ale căror rezultate vor fi comunicate în cursul zilei de astăzi (sâmbătă - n.r.). În funcţie de rezultate, se vor stabili următoarele măsuri", a declarat Boboc.

Primul caz confirmat 

Primul caz de COVID-19 din Primăria Brăila a fost confirmat pe 21 mai, în urma unui test făcut de un angajat al Direcţiei de Strategii într-un laborator privat, cazul fiind făcut public de primarul municipiului, Marian Dragomir.

"Angajatul îşi desfăşoară activitatea într-o altă clădire a Primăriei Brăila, iar din data de 11.05.2020, de când s-a simţit rău, este în izolare la domiciliu. Alţi trei colegi sunt în izolare din 08.05.20202 şi din 11.05.2020. Au contactat medicul de familie, pentru a anunţa starea de sănătate. Au primit medicamentaţie pentru problemele medicale semnalate. Colegul a făcut pe propria cheltuială, la un laborator privat, testul pentru COVID-19 şi a fost confirmat pozitiv azi, 21.05.2020", a scris primarul Marian Dragomir, pe pagina sa de Facebook.

Ce spune primarul orașului 

Edilul a precizat că procedura de limitare a răspândirii de COVID-19 a fost respectată la nivelul Primăriei Brăila, prin faptul că, la primul posibil simptom, colegii au mers acasă şi au anunţat medicul de familie, iar birourile au fost dezinfectate preventiv.

"De la data confirmării, 21.05.2020, toţi colegii de la Direcţia de Strategii vor sta în izolare la domiciliu. Au instalat o aplicaţie pe calculatoarele de serviciu, pentru a putea lucra de acasă şi a avea acces la documente. DSP Brăila va efectua ancheta epidemiologică şi va recolta probe. Voi comunica întotdeauna transparent şi nu voi ascunde niciodată adevărul. Le dorim multă sănătate şi aşteptăm să depăşească această perioadă, pentru a relua activitatea", a mai scris primarul Dragomir.

Referitor la acest caz, prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc, a declarat că testarea s-a făcut la cererea pacientului, într-un laborator privat, care a "omis" însă să notifice DSP despre recoltarea acestor probe, aşa cum ar fi fost obligatoriu, pentru luarea în evidenţă a pacienţilor.

Prefectul s-a arătat nemulţumit

Prefectul s-a arătat nemulţumit de faptul că, în loc să anunţe autorităţile competente despre situaţia existentă în respectiva direcţie a Primăriei Brăila, primarul Marian Dragomir a preferat să comunice despre acest caz prin intermediul canalelor "neoficiale".

"Un act minim de responsabilitate din partea conducerii Direcţiei putea duce la o gestionare mai eficientă a situaţiei. Acest minim act de responsabilitate îi putea aparţine şi primarului Marian Dragomir, care ar fi putut informa autorităţile abilitate, cunoscând foarte bine prevederile legale şi faptul că nu avea nici competenţa, nici calitatea de a recomanda măsuri în astfel de cazuri. Primarul Marian Dragomir avea, în schimb, datoria de a comunica situaţia autorităţilor, fiind conducătorul instituţiei. Din păcate, a ales să comunice prin canale neoficiale. Era foarte posibil să avem mai puţine cazuri dacă s-ar fi luat mai devreme măsurile deja cunoscute, care aparţin specialiştilor. De două luni şi jumătate, au tot fost luate astfel de măsuri şi rezultatele s-au dovedit a fi foarte bune, după cum ştiţi. De ce ar vrea cineva să schimbe ceva ce funcţionează?", a mai spus Cătălin Boboc.

Conform raportării Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, la nivelul judeţului Brăila, de la începutul pandemiei, au existat 30 de cazuri confirmate pozitiv de COVID-19, din care 22 au fost declarate vindecate şi externate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel