Patru rețete senzaționale de COCKTAIL pentru vara asta. Îți trezesc toate simțurile
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dacă vrei să te bucuri de vara aceasta pe deplin, dar și de gustul răcoritor al unor cocktailuri senzaționale, ți-am pregătit patru rețete.

Cocktailul mojito cu afine

Ai nevoie de o cană de afine proaspete şi câteva în plus pentru decor, 120 de ml de rom transparent, 10 frunze de mentă, 2 linguriţe de zahăr, sucul de la 2 lime şi 180 de ml de apă minerală, potrivit urban.ro.

Afinele trebuie trecute printr-un blender până se transformă în piure fin. Într-un shaker pasaţi cu ajutorul cozii unei linguri de lemn zahărul şi menta, adăugaţi sucul de lime, romul şi piureul de afine şi agitaţi bine. Într-un pahar înalt umplut cu gheaţă puneţi apă minerală şi adăugaţi ulterior amestecul din shaker. Decoraţi cu felii de lime, afine şi o ramură de mentă.

Australiana Spritz Cocktail

Într-un shaker, amestecaţi 20 de ml de gin de tip dry, 20 de ml de vermouth alb, 30 de ml de prosecco şi 60 de ml de apă minerală. După un minut în care agitaţi shakerul, turnaţi conţinutul într-un pahar cu picior înalt şi cupă mare umplut cu gheaţă. Stoarceţi două felii de lime pe care le lăsaţi să cadă în pahar şi decoraţi cu o crenguţă de rozmarin.

Champagne Cosmo

Amestecaţi într-un shaker 2/3 dintr-o cană de coniac de portocale (de tipul Grand Marnier), 2/3 de cană de suc de merişoare, un sfert de cană de suc de lime, 3 linguri de nectar de agave şi o sticlă de 750 de ml de şampanie sau prosecco. Pentru decor, folosiţi coji de portocale şi frunze de mentă.

Espresso martini cu caramel sarat

Aveţi nevoie de o lingură de caramel, 50 de ml de espresso rece, 50 de ml de lichior de cafea și 100 de ml de vodka.

Amestecaţi caramelul cu espresso şi un praf de fulgi de sare într-un shaker până când se dizolvă caramelul. Apoi, adăugaţi lichiorul de cafea şi vodka peste care puneţi gheaţă şi agitaţi până capătă o textură mai spumoasă. Strecuraţi amestecul pe care îl turnaţi în două pahare de martini reci. Puteţi răzui și ciocolată deasupra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel