Pe ce își asumă răspunderea Guvernul. Orban: Unele putem să le aprobăm
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Ludovic Orban a anunțat în ședința de Guvern de joi proiectele pe care instituția își asumă răspunderea sau nu. 

Premierul a anunțat în ședința de Guvern de joi că a primit de la Parlament amendamentele aleșilor pe cele trei proiecte pe care Guvernul și-a asumat răspunderea. Unele ar putea fi aprobate, altele nu, scrie Mediafax. 

„Ședința are pe ordinea de zi discutarea amendamentelor primite pe angajarea răspunderii, primite de la Parlament. Să luați legătura cu Parlamentul și să verificați dacă ne-au fost transmise toate amendamentele formulate de parlamentari, pentru că e obligatoriu să luăm în discuție toate amendamentele formulate de parlamentari. E foarte important ca în timpul procedurii să luăm în dezbatere toate amendamentele. Unele putem să le aprobăm, altele putem să le respingem, dar trebuie să le avem pe toate fiindcă așa este, potrivit Constituției", a declarat Ludovic Orban, la începutul ședinței de joi a Executivului.

Guvernul renunță la asumarea răspunderii

Guvernul va renunța la asumarea răspunderii legată de prevederea privind prorogarea termenului pentru pensionarea anticipată a magistraților, au declarat surse politice, pentru Mediafax.

Măsura ar veni în contextul în care Senatul a adoptat, miercuri, în calitate de for legislativ decizional, o altă inițiativă legislativă prin care pensionarea anticipată a magistraților este amânată până la 1 ianuarie 2022, fiind menținută în această perioadă vechimea minimă de 25 de ani.

Asumare pe Legile Justiției

Guvernul și-a asumat răspunderea, în ședința de marți, pentru modificarea Legilor Justiției, abrogarea OUG 51 privind transportul județean care bloca decontarea transportului pentru elevi și legea plafoanelor bugetare pentru anul viitor, în vederea adoptării ulterioare a Legii bugetului pe 2020.

Camera Deputaților și Senatul se reunesc, joi, în plen de reunit, începând cu ora 12.00 în trei ședințe succesive, pentru cele trei proiecte pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel