Pedeapsa cerului. Alter Ego, lansare de carte
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Duminică, 23 februarie, ora 15:00, la Muzeul Național al Literaturii Române (str. Nicolae Crețulescu nr.8) va avea loc lansarea cărții Pedeapsa cerului. Alter Ego, de Răzvan Nicula, publicată la editura Eikon în 2019.  

Invitați: Emil Lungeanu, Nicolae Georgescu și Lucian Gruia. Intrarea este liberă.

Despre carte


„Pedeapsa Cerului. Alter ego reprezintă continuarea universului căruia i-au fost puse bazele în romanul Pedeapsa Cerului, apărut în anul 2014. Sub pretextul mitului modern al vârcolacului personajul principal, Călin, este pus în oglindă cu latura întunecată care se ascunde în fiecare dintre oameni. Ciclul tratează teme de relegie, de psihologie și de filosofie, care se dezvoltă pe durata povestirii continuate în ambele volume. Dipticul tinde spre ideea regăsirii sinelui, a fugii omului de sine însuși, a confruntării nu numai cu lumea exterioară cât și cu lumea interioară. Întrucât în fiecare dintre oameni zac demoni, Pedeapsa Cerului. Alter ego – volum independent de romanul din care decurge, nu face altceva decât să arate o cale spre descoperire, spre redescoperire, influența supranaturalului în viața oamenilor dar și dorința lor de a se elibera de limitele impuse de gândire și de superstiție. Un roman în care destinul devine nu numai voință superioară, ci și inamicul principal care trebuie înfrânt, chiar cu plata prețului suprem: propria viață" a declarat autorul exclusiv pentru DC News.

Despre autor

Răzvan Nicula s-a născut în data de 7 octombrie 1980. Membru al Uniunii Scriitorilor din România. Marchează debutul literar în anul 2009, cu volumul Nevermore sau Incursiune pe drumul spre Niciodată, editura Digital Data, Cluj. Al doilea volum, romanul Pedeapsa Cerului, a fost publicat în anul 2014 – editura Detectiv, Bucureşti (reeditare în 2019). În octombrie 2015 apare al treilea volum, Din gândurile nopţii, editura Betta, Bucureşti. În luna martie 2017, la editura Tracus Arte, apar volumele Uitarea mea de mine (versuri) şi Abisuri (proză). În 2018, la editura Eikon apare volumul de proză Diagramele unor vieţi risipite. 2019 – Pedeapsa Cerului. Alter ego, editura Eikon. Lecturi publice Bucureşti: Biblioteca Metropolitană (2015), Clubul de Proză al Uniunii Scriitorilor (2015), Clubul de Proză al USR (2017)

Distincții: Premiul pentru Proză Tânără acordat de revista de cultură Luceafărul de dimineață (2016), Premiul pentru Proză acordat de filiala Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, la Colocviul Tinerilor Scriitori, ediția a XI-a (Alba Iulia, 2018).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel