Peiu: TVA, la valoarea MAXIMĂ, după criza de Coronavirus. Alte creșteri ”obligatorii”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Analistul Petrișor Peiu anticipează creșterea unor taxe, în contextul unei crize economice, după ce criza provocată de coronavirus se va stinge, deoarece bugetul României va fi foarte slăbit.

Petrișor Peiu a vorbit despre ceea ce poate urma după criza sanitară, într-o emisiune Tv, amintind de o posibilă discuție cu FMI, dar și de creșterea ”obligatorie” a unor taxe.

”Veniturile bugetare vor fi extrem de reduse. Se va merge până spre 2 milioane de oameni care nu vor mai lucra, la un moment dat. Zi de zi auzim de companii care își restrâng activitatea sau se opresc. Legat de taxa de solidaritate, vreau să vă spun că eu văd viitorul într-un mod foarte complicat, în sensul în care mai devreme sau mai târziu vom ajunge să solicităm asistență de la FMI, probabil că pe masă va fi și această propunere a domnului Dăianu, dar nu cred că va aduna destule resurse”, a susținut fostul consilier ministerial, la Realitatea Plus.

Întrebat dacă vede ca posibilă soluție creșterea unor taxe în România, profesorul a spus:

După ce se va încheia această criză, prima taxă care va crește va fi TVA-ul. Și va crește iarăși spre valoarea maximă de 24-25%. După care cred că vor crește foarte multe alte taxe care se aplică consumului. Accizele, de exemplu. Cred că se va umbla și la taxarea anumitor categorii de venituri, care astăzi sunt impozitate cu mai puțin de 10% și probabil că se va renunța la acel 1% impozit și se va trece din nou pe impozitul pe profit pentru toată lumea. Cred că asta sunt obligatorii să fie făcute”, a mai explicat profesorul Petrișor Peiu, vineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel