Pelé, internat din nou la terapie intensivă. Fotbalistul se externase marți
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Instagram - Pele
Foto: Instagram - Pele
Fotbalistul Pelé a fost internat la terapie intensivă a spitalul Albert Einstein din Sao Paulo.

Pelé este internat în spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, scrie ANSA. Transferul la terapie intensivă a fost decis ca măsură de precauție.

Starea fostei vedete a fotbalului brazilian rămâne stabilă, dar transferul la terapie intensivă a fost decis ca măsură de precauție pentru o monitorizare mai atentă a stării de sănătate. Pelé a avut o problemă de reflux joi seară, după ce în urmă cu câteva zile a fost operat pe colon.

Pele plecase marți de la terapie intensivă



Pelé părăsise marți terapia intensivă pentru a-și continua recuperarea. Condițiile sale s-au îmbunătățit atât de mult încât a publicat chiar și pe rețelele sociale, spunând că este dispus să joace 90 de minute plus prelungiri.

"Prietenii mei, acesta este un mesaj pentru fiecare dintre voi. Să nu credeţi nici măcar o clipă că nu am citit miile de mesaje de dragoste pe care le-am primit", a spus Pelé. pe Instagram: „Vă mulţumesc foarte mult fiecăruia dintre voi, cei care aţi dedicat un minut din ziua voastră pentru a-mi trimite energie pozitivă. Iubire, iubire şi iubire! Am părăsit deja secţia de terapie intensivă şi mă aflu în camera mea”.

"Continui în fiecare zi mai fericit, cu multă dispoziţie de a juca 90 de minute, plus prelungiri. Vom fi împreună în curând!"

Pele suferă de ani de zile de probleme la şold şi nu poate merge fără ajutor. Apariţiile sale publice erau deja reduse înainte de pandemia COVID-19 şi de atunci a ieşit de foarte puţine ori în afara casei sale de lângă Santos. Pelé a suferit pe 4 septembrie o intervenţie chirurgicală de îndepărtare a unei tumori la colon, scrie Mediafax.

Cristiano Ronaldo l-a ajuns pe legendarul Pele. 767 de goluri marcate în întreaga carieră

Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo a ajuns marţi la 767 de goluri marcate în întreaga carieră la nivel de echipe de club şi de naţională, egalând totalul neoficial - obiectul a numeroase dezbateri - atribuit legendarului brazilian Pele, scrie AFP.

Este greu de spus că portughezul a reuşit un nou record, în asemenea măsură cifrele rămân controversate. În funcţie de surse şi de presă, Pele (80 de ani) ar fi marcat între 757 şi 767 de goluri în meciuri oficiale pentru formaţiile de club la care a jucat şi naţionala Braziliei. Pele susţine însă că are mult mai multe goluri: 1.283, potrivit contului său de Instagram. Totuşi, multe au fost marcate la turnee internaţionale, în afara competiţiilor oficiale.

Un alt brazilian, Romario (55 de ani), susţine că el are un 'total personal' de 1.000 de goluri, incluzându-le pe cele înscrise la juniori, în meciuri amicale şi meciuri de gală. Potrivit altor surse, bilanţul său oficial nu depăşeşte 772 de goluri sau chiar mai puţin de 750 de goluri, într-o carieră care l-a dus din Brazilia în Olanda (PSV Eindhoven), în Spania (FC Barcelona, Valencia), ba chiar în SUA, Australia şi Qatar (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel