Pelerin tâlhărit când dormea în cort, la Craiova. Un taximetrist a ajuns erou
Autor: Andrada Oana pe 16 sep, 03:32 | Social

Foto ilustrativ taxi, Pixabay

Un taximetrist a ajuns erou, la Craiova, după ce a pus la cale un plan pentru a-l da pe bărbatul care a tâlhărit un pelerin pe mâna polițiștilor. 

Alex R., un taximetrist din Craiova, a luat în mașină un individ care i-a mărturisit că a jefuit o persoană, în gară. Imediat, taximetristul s-a gândit cum să facă să-l dea pe tâlhar pe mâna poliției. Într-un final, victima, un pelerin, și-a primit banii înapoi, aproape 3.000 de euro, iar Alex R. a ajuns eroul zilei. 

Taximetristul a povestit că hoțul i-a spus că 'a intrat peste un om în cort şi i-a luat banii de acolo. Avea tancul de bani la el.'

Victima, un pelerin, se întorcea de la Mănăstirea Polovragi. S-a urcat în tren și voia să ajungă la București, dar la Craiova a fost nevoit să schimbe garnitura. Pentru că următoarea locomotivă pleca abia dimineață, pelerinul și-a instalat cortul lângă gară și a adormit. 

Tâlharul de 18 ani a profitat de situație, a intrat peste pelerin și a furat 2300 de euro și 20 de mii de grivne, valută ucraineană - aproape 3.000 de euro. Imediat ce s-a văzut cu banii în mână, a urcat într-un taxi și i-a cerut șoferului să-l ducă la o casă valutară pentru a-i schimba.

'Mi-a întins o hârtie de 50 de euro şi m-a întrebat dacă sunt falşi'

'Era agitat de când a urcat în maşină. Prima dată am crezut că tremură că era frig afară. Mi-a întins o hârtie de 50 de euro şi m-a întrebat dacă sunt falşi.', a afirmat Alex R., potrivit Observator.

La un moment dat, Alex R. a văzut, în trafic, o mașină de poliție. Planul lui a început să prindă contur și le-a dat flash-uri oamenilor legii. Hoțul însă a sărit din autoturismul și a luat-o la fugă. Taximetristul a tras frâna de mână, l-a urmat și a reușit să-l prindă și să-l pună la pământ.

La fața locului au ajuns și oamenii legii, care l-au încătușat pe tânăr.

Pelerinul, un bărbat de 39 de ani din Baia Mare, a depus plângere pe numele hoțului. Potrivit celor spuse de Mihaela Sadoveanu, IPJ Dolj, persoana vătămată și-a recuperat banii.

Tânărul de 18 ani a fost reținut pentru 24 de ore și va fi dus în fața magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Social Vezi toate articolele
Crossuri parteneri