Urmărește emisiunea live
Pelerinajul la Constanța. Codruța Cerva, indignată în direct: Atac la religie. Le atrag atenția
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
IPS Teodosie la Mănăstirea Sf. Andrei  Foto: Crișan Andreescu
IPS Teodosie la Mănăstirea Sf. Andrei Foto: Crișan Andreescu
Codruța Cerva solicită din nou, cu Constituția în mână, ca autoritățile să ia măsuri cu privire la pelerinajul de Sfântul Andrei de la Constanța. 

Codruța Cerva s-a arătat indignată în direct la România TV de situația creată la Constanța cu privire la pelerinajul de Sfântul Andrei. 

”Când am mers la Sfânta Parascheva am arătat Constituția României. Nu înțeleg acest atac la religie. Le atrag atenția doamnei judecător și polițiștilor cu privire la Articolul 29 din Constituția României care spune: ”Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale”. Ce se întâmplă la Constanța este un abuz în serviciu. Trăim într-o lume paralelă. Este un atac la religie. Este un haos total și nu înțeleg de ce toată lumea tratează Constituția superficial. Dacă nu mai suntem stat suveran și independent să ni se spună”, a declarat Codruța Cerva. 

Instanța a respins cererea Arhiepiscopiei Tomisului, care a încercat să obțină anularea măsurii care impune ca la pelerinaje să participe doar localnici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel