Pelicula 'L'extraordinaire voyage de Marona', realizată de Anca Damian, candidată la Premiile Academiei Europene de Film 2019
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Coproducţia franco-belgiano-română 'L'extraordinaire voyage de Marona', realizată de Anca Damian, este una dintre cele patru candidate la categoria animaţie la ediţia de anul acesta a Premiilor Academiei Europene de Film (EFA) care se vor decerna la Berlin în data de 7 decembrie, relatează marţi EFE.

Celelalte filme de animaţie selecţionate sunt 'Bunuel en el laberinto de las tortugas', în regia lui Salvador Simo, 'J'ai perdu mon corps', în regia lui Jeremy Clapin, şi 'Les hirondelles de Kaboul', o coproducţie Franţa-Luxemburg-Elveţia regizată de Zabou Breitman şi Elea Gobbe-Mévellec.

Premiile EFA, care se acordă în total la 21 de categorii, s-au înfiinţat în 1989 ca alternativă la premiile Oscar de la Hollywood, impulsionate de 40 de cineaşti europeni, printre care germanul Wim Wenders şi suedezul Ingmar Bergman şi s-au numit iniţial Felix, însă după trecerea anilor s-a optat pentru denumirea neutră de Premiile Academiei Europene de Film.

Actriţa franceză Juliette Binoche va primi un premiu onorific EFA la gala acestor trofee care se decernează anul acesta în capitala germană. Juliette Binoche va fi recompensată pentru "impresionantul său angajament faţă de cinematografie", au anunţat organizatorii.

Lungmetrajul polonez 'Cold War' , regizat de Pawel Pawlikowski, a fost marele învingător la gala premiilor Academiei de Film Europene din 2018, organizată în oraşul spaniol Sevilia, unde a câştigat cinci trofee.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel