Pensii mărite cu 40% în 2021. E POSIBIL! Hossu arată soluția pentru sute de mii de pensionari VIDEO
Autor: Roxana Neagu pe 13 ian, 20:11 | Economie
Exclusiv

Bogdan Hossu a explicat cum va fi posibil pentru pensionarii cu pensii mici să primească majorarea mult dorită de 40% chiar în 2021. 

Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, a spus, la DCNews, că sunt alte șase legi în așteptare în Parlament, care deformează structura legii pensiilor. ”Din motive de campanie electorală, toate partidele au venit cu modificări în rău asupra legii, nepăstrând principiile pe care s-a construit legea pensiilor, în 2001” a spus Bogdan Hossu.

El le-a transmis pensionarilor că sunt ”două variante” pentru luna septembrie.

Justiție socială. Recalcularea care ar crește cu 40% pensiile mici

 

”Dacă Guvernul Cîțu își asumă răspunderea, se pot face recalculările și, pe banii alocați, cel puțin declarativ, pentru o creștere a pensiilor cu 8,1%, se poate face corecția pentru toată structura, creând justiția socială și realizând o creștere mult mai mare decât este de așteptat, adică față de 8% uniform, pentru că distribuția pensiilor nu este echilibrată. Sunt pensii mari care absorb mai mult și rămâne mult mai puțin către pensiile mai mici. Făcând corecțiile, pensionarii cu pensii mai mici vor primi cei 40% visați anul trecut și care nu s-au acordat ca atare. Mai au de primit 26%.” a spus liderul Cartel Alfa. 

Noul ministru al Muncii, Raluca Turcan, a spus, marți, că 900.000 de pensionari români trăiesc cu doar 800 de lei pe lună. Cea mai mare pensie din România este, în schimb, uriașă, deși contributivitatea este doar pentru 5.000 de lei, în acel caz. 

Vezi aici mai mult: PENSIA care a revoltat-o pe Raluca Turcan: Nu pot să tolerez și nici nu pot să dorm bine noaptea. E strigător la cer

Vezi mai mult în video: 

Te-ar putea interesa și ....
Economie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri