PENSII MĂRITE în România. Ionel Petre (ALDE Dâmbovița) are soluția! / VIDEO
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Ionel Petre, președintele ALDE Dâmbovița
Ionel Petre, președintele ALDE Dâmbovița
Președintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, a vorbit la interviurile DC News despre mărirea pensiilor. 

Ionel Petre, președintele ALDE Dâmbovița, a afirmat, la interviurile DC News, că „atunci când spuneam că, de fapt, pensia nu a mărită cu 14%, ci tăiată cu 26%, este nu un punctaj dat de partid sau o chestie care să dea bine când vorbești în media, ci vine din trăirea în societate.

Pensionarii au cerut efectiv mărirea pensiilor. Mai ales că, vorbim de un județ sărac, mare parte dintre pensionari sunt agricultori, cu pensiile minime, de la 700 la 1.000 de lei”.

Președintele ALDE Dâmbovița a precizat că oamenii își amintesc de mărirea pensiilor din 2007, în timpul guvernării Tăriceanu. 

„Se așteptam la o putere de cumpărare mai mare prin mărirea pensiilor. Într-adevăr, primim suport în plus pentru că își amintesc că în 2007, în guvernarea Tăriceanu, pensia le-a fost aproape dublată. E un sprijin pentru noi. Cu toate că, pe de altă parte, am avut parte de o putere de cumpărare scăzută. Așa se întâmplă”, a mai spus Ionel Petre. 

Ionel Petre a adus în discuție în continuare diferența dintre pensii. Vorbim de pensii de 700-1.000 de lei și pensii de 7.000 - 8.000 lei.

„Oamenii așteaptă mărirea pensiilor. Am simțit, ce-i drept, și o parte dintre cei responsabili, adică cei cu pensii de 7.000 de lei, de 8.000 de lei, care printr-o Ordonanță arhi-cunoscută dată de Oprea, au beneficiat de o pensie mai mare decât aveau venitul net în momentul în care lucrau. Acolo a apărut discrepanța asta mare: pensii de 7.000 de lei - 8.000 de lei și pensii de 700 - 1.200 lei”, a mai spus Ionel Petre. 

Soluția propusă 

În acest sens, președintele ALDE Dâmbovița a spus că există și o soluție. 

„E o problemă la nivel național. O soluție din partea unui economist ar fi ca măcar o parte dintre pensiile mari, impozitul acestor pensii, să nu intre iarăși în bugetul consolitat, să se repartizeze pe diverse cheltuieli, ci să se întoarcă tot în bugetul de pensii, eventual pentru mărirea pensiilor micuțe. 

Și 50 de lei dacă primește în plus cel care își plătește o treime din pensie pe pâine și cealaltă pe medicamente, s-ar putea să conteze, iar celui care i se ea, să nu atârne foarte greu”, a încheiat Ionel Petre privind acest subiect. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel