Pensiile speciale, DERAPAJ grav. Hossu cere ANULAREA prin lege. ”Decizie politică. NU e drept câștigat!”
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Bogdan Hossu dă cărţile pe faţă şi spune care categorie de pensii speciale trebuie anulată
Bogdan Hossu dă cărţile pe faţă şi spune care categorie de pensii speciale trebuie anulată
Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, a făcut mai multe precizări despre pensiile speciale, despre problemele privind modul lor de calcul, dar şi despre categoria de pensii speciale care ar trebui anulată prin lege. 

"Pensia specială este o denumire generică. Ea împarte, de fapt, două tipuri de forme speciale de retribuire pentru perioada când persoana respectivă este în pensionare. Este vorba despre pensiile de serviciu, care nu sunt doar la noi în ţară date, ci şi în străinătate, pentru anumite categorii de personal, care sunt prevăzute în lege. De obicei sunt cei din justiţie, poliţiştii şi MApN. Cam asta e structura beneficiară de o asemenea pensie de serviciu. 

Atenţie, li se dă numai în condiţiile în care toată viaţa au lucrat în mediul respectiv. La noi se fac excese, cu şase luni înainte de pensie iese omul se duce la justiţie şi zice că iese cu pensie de acolo. Asta nu e normal! Stai toată cariera profesională în acelaşi post, în sistemul respectiv, te dedici sistemului, aşa e normal. Pensia de serviciu trebuie acordată condiţionat. O dată de timpul lucrat în sistemul respectiv, o dată de faptul că nu ai ieşit cu zurgălăi, că ai fost prins cu ocaua mică. Este un vector de convingere că persoana este cu profilul moral potrivit. 

Al doilea lucru anormal în structura acestor pensii este modul de calcul, care diferă de la un ordonator de credite la altul, şi apar aberaţii în care un judecător la pensie avea mai mult decât venitul său salarial dintr-o lună. Asta e complet anormal. Din exces de zel sau o scăpare a decidenţilor, formula de calcul a derapat de la origine. Din 80 la sută din salariu s-a schimbat în 100 la sută din venitul salarial lunar. Care este variabil! Spre deosebire de pensia contributivă, este o decizie politică de compensare a unor restricţii legislative, nu e un drept câştigat", a declarat Bogdan Hossu într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS.

Pensiile care trebuie anulate prin lege

"A doua categorie de pensii speciale sunt indemnizaţiile. Acestea trebuie anulate prin lege! Declarativ, s-au făcut multe afirmaţii de toate partidele. În fapt, nu s-a transpus niciun proiect de lege care să reglementeze acest lucru. Sunt 14 proiecte de lege care reglementează categorii speciale. Practic, nu există o recompensare adecvată valorii locului de muncă pe care îl îndeplineşti, sub toate aspectele. În momentul în care ai o salarizare adecvată, pe sistemul contributiv şi pensia va fi adecvată.",  a mai spus liderul Cartel Alfa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel