Percheziţii cerute de Italia. Trafic de pui de bulldog și droguri veterinare
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Mylene2401 de la Pixabay
Imagine de Mylene2401 de la Pixabay
Au fost desfășurat percheziții, la solicitarea autorităților italiene, pentru trafic ilegal de droguri veterinare și pui de bulldog. 

La data de 12 mai a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Dej, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej, au pus în executare 4 mandate de percheziție, emise de către Judecătoria Dej, în baza unui ordin european de anchetă transmis de autoritățile italiene.

Perchezițiile au fost efectuate la locuințele unor persoane din municipiul Dej, bănuite de săvârșirea faptelor de falsificarea documentației administrative, traficul și deținerea ilicită de droguri veterinare, exercitarea profesiei abuzive, înșelăciune și trafic ilegal de pui de bulldog francez.

24 de câini au fost descoperiți la percheziții 

În urma perchezițiilor, au fost descoperite 24 de exemplare canine, carnete de sănătate și pașapoarte pentru animale, microcipuri, precum și medicamente de uz veterinar.

Întreaga documentație urmează a fi înaintată autorităților italiene, în vederea continuării cercetărilor, arată un comunicat al IGPR. 

Tot astăzi, percheziții la persoane bănuite de contrabandă de tutun

IGPR a mai transmis că tot astăzi, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova au efectuat 32 de percheziții, în 15 județe (Prahova, Ilfov, Dâmbovița, Argeș, Ialomița, Alba, Arad, Neamț, Maramureș, Sibiu, Gorj, Teleorman, Giurgiu, Cluj și Bihor) și în București, la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi comercializat sau deținut în mod ilicit tutun de fumat.  9  mandate de aducere au fost puse în executare.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna februarie 2021, până în prezent, mai multe persoane, domiciliate în județele Prahova, Ilfov și București, ar fi desfăşurat activităţi de  prelucrare și comercializare în mod ilicit a tutunului de fumat, prin intermediul anunțurilor postate pe rețelele de socializare.

Persoanele bănuite, în perioada menționată, ar fi efectuat, zilnic, diverse tranzacţii de preluare sau comercializare a tutunului de fumat.

Acţiunea s-a desfăşurat cu participarea a peste 100 de poliţişti din cadrul inspectoratelor județene de poliție Prahova, Ilfov, Argeș, Ialomița, Alba, Arad, Neamț, Maramureș, Sibiu, Gorj, Teleorman, Giurgiu, Cluj și Bihor.

La activitate, au participat și polițiști ai serviciilor pentru acțiuni speciale din Prahova și Ialomița.

În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate mijloace materiale de probă, respectiv: înscrisuri, echipamente electronice și telefoane mobile, precum și 18,2 kg. de tutun mărunțit.

Prejudiciul estimat produs bugetului general consolidat prin faptele ce fac obiectul cauzei penale este de 110.000 de lei.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activități infracționale, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, arată un comunicat al IGPR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel