Percheziții la apartamentul lui Alexei Navalnîi, în cadrul unui NOU dosar intentat de autoritățile ruse. "Au început să spargă ușă"
Autor: Doinița Manic pe 27 ian, 19:54 | Internațional

Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Facebook Alexei Navalnîi

Ofițerii Ministerului Afacerilor Interne din Rusia au efectuat percheziții în apartamentul lui Alexei Navalnîi.

Mai mulți ofițeri au percheziționat apartamentului lui Alexei Navalnîi, transmite Interfax. Anunțul a fost făcut de unul dintre apropiații lui Navalnîi, Ivan Zhdanov, directorul Fundației Anticorupție. În momentul în care ofițerii au venit la domiciliul opozantului rus, în apartament se afla Oleg Navalnîi, fratele proprietarului."Există o mulțime de "grei" care poartă măști. Au început să spargă ușa. Oleg Navalnîi este în apartament. În ce caz și pe ce bază nu știm", a scris Zhdanov pe Twitter, postând și o poză cu o mașină de poliție.

У Юлии Навальной в квартире на Автозаводской тоже обыск pic.twitter.com/myY5ai7Frf

— Ivan Zhdanov (@ioannZH) January 27, 2021

 

Ulterior, Zhdanov a adăugat că perchezițiile la apartamentul lui Navalnîi sunt efectuate de ofițerii Ministerului Afacerilor Interne, într-un dosar penal inițiat în temeiul articolului 236 din Codul penal (încălcarea normelor sanitare și epidemiologice, care a implicat, din greșeală, o boală masivă sau otrăvirea oamenilor, sau a creat o amenințare cu astfel de consecințe).

Ministerul Afacerilor Interne din Rusia anunțase după protestul de sâmbătă că au deschis un astfel de dosar deoarece participanții la manifestații „au creat o amenințare privind răspândirea unei noi variante a coronavirusului”. Autoritățile ruse și-au argumentat decizia prin faptul că printre protestatari s-ar fi aflat și oameni cărora li s-a ordonat anterior să se autoizoleze acasă, deoarece erau infectați cu Sars-Cov-2.

VEZI ȘI: Arestări în masă în Rusia. Protestatarii au ajuns aproape de închisoarea unde se află Navalnîi

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri