Percheziții în București. O agenție de turism ar fi vândut teste false Covid
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Frauke Riether de la Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Frauke Riether de la Pixabay
O agenție de turism din București ar fi vândut buletine false de analize medicale cu rezultat negativ la Covid-19 pentru clienții care voiau să călătorească în străinătate.

Polițiștii DGPMB au pus în aplicare un mandat de percheziție la o agenție de turism care ar fi vândut buletine false de analize medicale cu rezultat negativ la Covid-19 persoanelor care voiau să plece în străinătate. Societatea comercială ar fi săvârșit infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată și zădărnicirea combaterii bolilor din ianuarie 2021 și până în prezent.

„Luni, 5 aprilie a.c., poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare un mandat de percheziție la punctul de lucru al unei agenții de turism, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și zădărnicirea combaterii bolilor, existând suspiciunea că ar oferi contra cost buletine de analize medicale falsificate, cu rezultat negativ pentru virusul SARS-CoV-2, persoanelor ce călătoresc în afara țării.

Din datele și probele administrate în cauză de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Capitalei a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2021 - până în prezent, o societate comercială cu obiect de activitate turism, ar oferi contra cost buletine de analize medicale falsificate, cu rezultat negativ pentru virusul SARS-CoV-2, persoanelor ce călătoresc în afara țării.”, arată Poliția Capitalei într-un comunicat de presă.

În urma probatoriului administrat, a rezultat că administratorul societății, o femeie în vârstă de 33 de ani, ar fi întocmit în fals 11 buletine de analize medicale cu rezultat negativ la detecția virusului SARS-CoV-2, în numele unei societăți medicale, pentru clienții agenției de turism, în vederea producerii de consecințe juridice constând în permiterea intrării pe teritoriul statului de destinație.      

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și zădărnicirea combaterii bolilor, fiind efectuate verificări pentru stabilirea întregii activități infracționale în cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel