Percheziții în București. RACOLAU, prin rețele sociale, minore sărace prin metoda ”lover boy”. La 18 ani, le duceau în Anglia
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
O grupare care a păcălit minore sărace prin metoda ”lover boy”, din București, a fost destructurată de DIICOT. Tinerele erau păcălite, prin rețelele sociale, încă de când erau minore. Când împlineau 18 ani, erau traficate cu destinația Marea Britanie. 

”La data de 14.05.2020, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane în formă continuată, trafic de minori în formă continuată, proxenetism și șantaj.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând din vara anului 2019, pe raza municipiului București s-a constituit un grup infracțional organizat care avea drept scop racolarea de persoane de sex feminin, de regulă încă din perioada minoratului prin metoda "lover boy", cazarea, transportarea și supravegherea acestora în scopul exploatării sexuale.

Victimele traficului de persoane erau recrutate prin intermediul rețelelor de socializare, din rândul familiilor dezorganizate, pentru ca profitând de starea lor de vulnerabilitate și de lipsa de experiență generată de vârsta fragedă, să le poată determina cu ușurință să întrețină relații sexuale contra cost pe teritoriul României, iar după împlinirea vârstei de 18 ani și pe teritoriul Marii Britanii.

Tinerele racolate în vederea exploatării sexuale erau ușor de convins să practice prostituția având în vedere faptul că liderul grupării oferea la rândul său servicii sexuale contra cost persoanelor de sex feminin, astfel că prejudecățile victimelor traficului de persoane erau ușor de înlăturat.

În scopul înlesnirii activităților de prostituție, membrii grupării postau anunțuri pe diferite site-uri de profil, în vederea racolării de clienți, puneau la dispoziția tinerelor telefoane în scopul exclusiv al desfășurării acestei activități, asigurau deplasarea acestora la locațiile unde se afau clienții.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate și indisponibilizare sumele de 11.470 de euro, 7.250 de lire sterline, 19.300 de lei, 4 telefoane mobile, un autoturism, o pușcă cu aer comprimat, supusă autorizării, deținută ilegal și 2 carduri bancare emise pe numele persoanelor vătămate.

La sediul DIICOT – Structura Centrală urmează să fie aduse, în vederea audierii, un număr de 16 persoane. 

Suportul tehnic a fost asigurat de către Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.” anunță DIICOT. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel