Percheziții în Constanța. Motorină achiziționată ilegal, bunuri contrafăcute și țigări de contrabandă
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Diego Fabian Parra Pabon de la Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Diego Fabian Parra Pabon de la Pixabay
13 percheziții au fost desfășurate în Constanța, la persoane bănuite de contrabandă și punerea în circulație a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

În perioada 5-6 aprilie a.c., polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat 13 percheziții domiciliare, urmare a unor acțiuni de prindere în flagrant delict, la persoane bănuite de contrabandă și punerea în circulație a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, arată IPJ Constanța într-un comunicat de presă. 

La data de 5 aprilie a.c., polițiștii S.R.P.T. Constanța au depistat, în flagrant delict, doi bărbați, în timp ce ar fi transportat 400 de litri de motorină, despre care existau indicii că ar fi fost achiziționată în mod ilegal.

În urma a 4 percheziții domiciliare, efectuate în municipiul Constanța și Portul Constanța - Sud - Agigea, au fost ridicate două autoturisme, 180 de litri de motorină, 7.000 de lei, 150 de euro și 3 telefoane mobile.

Bunuri sustrase de la controlul vamal sau care ar purta mărci înregistrate 

În continuarea cercetărilor, la data de 6 aprilie 2021, polițiștii au depistat, în flagrant delict, trei bărbați, în timp ce ar fi descărcat, dintr-un autocar, 272 de grame de aur, 2.860 de țigarete de diverse mărci, fără a avea aplicate timbre de accizare, 64 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, 18 poșete, precum și 20 de parfumuri, bunuri care ar fi fost sustrase de la controlul vamal sau care ar purta mărci înregistrate. 

Ulterior, au fost efectuate 9 percheziții domiciliare, în județul Constanța, fiind indisponibilizate peste 100 de articole vestimentare, două parfumuri, bunuri purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, precum și 23 de pachete de țigarete, fără a avea aplicate timbre de accizare. 

Șase bărbați sunt cercetați pentru contrabandă și punerea în circulație a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată. 

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. La activități au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale  - I.P.J. Constanța, mai arată comunicatul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel