Percheziții în Pitești. Un bărbat de 68 de ani a fost pus să cerșească, în ultimii ani, de un alt pensionar
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de Myriams-Fotos de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Myriams-Fotos de la Pixabay
Un bărbat de 69 de ani din Pitești a fost reținut, fiind acuzat că ar fi exploatat în scopul cerșetoriei un alt bărbat, de 68 de ani. 

Marți, 7 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de exploatarea cerșetoriei, și au reținut un bărbat de 69 de ani, din Pitești.

Cercetările au arătat că, în perioada 2016-iulie 2021, bărbatul ar fi determinat un bărbat de 68 de ani, din comuna Niculițel, județul Tulcea, persoană aflată într-o situație de vulnerabilitate, să apeleze, în mod repetat, la mila publicului, pe raza municipiului Pitești și comunei Bradu, obținând, pentru sine, foloase patrimoniale de pe urma acestei activități.

Trei percheziții în Pitești 

'Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 07 septembrie a.c., polițiștii de investigații criminale, cu sprijinul polițiștilor Secției 4 Poliție Pitești și luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, au efectuat trei percheziții domiciliare la domiciliul și la alte două imobile ale celui în cauză, de pe raza municipiului Pitești.

În urma perchezițiilor, au fost identificați bani și bijuterii. În vederea continuării cercetărilor, a fost ridicată suma de 4.400 de lei, iar bijuteriile au fost lăsate în custodie.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.', mai arată IPJ Argeș, într-un comunicat. 

VEZI ȘI: O femeie folosește ambulanța pe post de taxi. Sună la 112 și spune că se simte rău, dar merge la cerșit

O femeie din localitatea Slatina, județul Suceava, apelează frecvent numărul unic de urgență 112 și solicită ambulanța, pe motiv că se simte rău. La fața locului însă, echipajul constată că este bine. Totuși, la solicitarea ei, este nevoit să o ducă la Fălticeni, unde femeia fuge la cerșit. 

Femeia apelează la Serviciu Județean de Ambulanță de mai multe ori pe lună, folosind aceeași tactică: sună la 112, spune că se simte rău și că are nevoie de o ambulanță pentru a ajunge la Spitalul Fălticeni, aflat la 25 de km de casa ei. 

Salvatorii răspund de regulă apelului pentru că n-au de unde să știe care este starea reală a ei. Deși constată că nu are nicio problemă de sănătate, echipajul nu poate să refuze să o transporte la unitatea medicală. Ajunsă la Fălticeni, femeia dispare în momentul în care asistentul se duce să lase foile cu informații medicale în spital. Ea merge, de cele mai multe ori, la cerșit. 

(Citește continuarea articolului AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel