Percheziții în Prahova și Satu Mare. Bărbat reținut după ce ar fi cultivat și vândut cannabis / Video
Autor: Andrada Oana pe 27 apr, 16:14 | Justiție

Foto ilustrativ / Imagine de Rex Medlen de la Pixabay

Percheziții în Prahova și Satu Mare. Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă, după ce ar fi cultivat și vândut droguri de risc, respectiv cannabis. 

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti și polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploiești, au efectuat două percheziții domiciliare, în județul Satu Mare, la o persoană bănuită de cultivarea de droguri de risc (cannabis) și vânzarea acestora, anunță IGPR într-un comunicat de presă.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna aprilie 2021, persoana în cauză ar fi înființat o cultură indoor de canabis, iar, ulterior, ar fi comercializat droguri de risc, către diverse persoane, în județele Prahova și Satu Mare.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit o cultură indoor de canabis (cu o suprafață de aproximativ 4m², aflată în subsolul unei anexe, prevăzută cu lămpi pentru iluminat, sistem de ventilație și control al temperaturii), cu 13 plante (cu dimensiuni de peste 100 de cm), 9 plante recoltate (aproximativ 3 kg. de masă verde), 30 de grame de cannabis uscat, un aparat pentru deshidratarea materiei vegetale (folosit la uscarea plantelor de cannabis).

În urma probatoriului administrat, față de bărbat a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă.

La activități au fost angrenați și jandarmi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare, se mai precizează în comunicat.

Justiție Vezi toate articolele
Crossuri parteneri