Percheziții în Segarcea, după o 'joacă' pe Internet cu o armă neletală
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ. Pixabay
Foto ilustrativ. Pixabay
Au fost efectuate două percheziții domiciliare, în orașul Segarcea, după apariția pe o rețea de socializare a unor imagini în care mai multe persoane mânuiau o armă. 

În această dimineaţă, polițiștii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Dolj, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea, au efectuat 2 percheziții domiciliare, în oraşul Segarcea, persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, anunță IGPR într-un comunicat de presă, citând IPJ Dolj. 

Polițiștii s-au sesizat din oficiu, la data de 14 iunie a.c., după ce au apărut mai multe imagini pe o rețea de socializare în care mai multe persoane mânuiau un obiect ce părea a fi o armă. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

Doi bărbați, conduși la audieri

În urma percheziţiilor efectuate, 2 bărbaţi, de 28 şi 30 de ani, din Segarcea, au fost conduşi la sediul poliţiei pentru audieri, în vederea stabilirii situaţiei de fapt.

Din cercetările efectuate a reieșit că arma ar aparţine unui bărbat, de 32 de ani, din Segarcea, care a fost depistat de poliţişti şi condus la sediul poliţiei. 

Polițiștii au constatat că arma este neletală

 

Comunicatul precizează că 'poliţiştii au stabilit că arma în cauză este neletală, tip pistol, fiind predată, împreună cu 25 de cartușe neletale, nepercutate.'

'În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul în cauză nu este deţinător legal de arme si muniţii. Pistolul şi cartuşele au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea, urmând ca, la finalizare, să fie propusă soluţie legală. La activitate, au participat şi poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Segarcea, precum şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.', mai arată IGPR. 

Tot astăzi, 19 percheziții într-un dosar de contrabandă cu țigarete

'În această dimineaţă, 50 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au  pus în aplicare 19 mandate de percheziție, la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor persoane juridice din județul Olt.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Olt şi aflat sub supravegherea  Parchetului de pe lângă Judecătoria Balş, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de contrabandă.

În fapt, o persoană fizică din comuna Morunglav, judeţul Olt, este bănuită că, în cursul anului 2021, ar fi achiziţionat, din municipiul Craiova, judeţul Dolj, ţigarete fără timbru de marcaj fiscal, pe care le-ar fi revândut către persoane juridice din judeţul Olt.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate 37.600 de ţigarete. De asemenea, 5 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, în baza unor mandate de aducere, pentru a fi audiate.', informează IGPR într-un alt comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel