Percheziții la contrabandiștii cu țigări din Ilfov. Două persoane, reținute
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, în urma unor percheziţii vizând contrabanda cu ţigări.

Două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, în urma unor percheziţii efectuate la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări, informează sâmbătă IPJ Ilfov, scrie Agerpres. 

Potrivit sursei citate, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Ilfov au efectuat două percheziţii domiciliare în Bucureşti la persoane bănuite de contrabandă cu ţigări. Percheziţiile au vizat două persoane de cetăţenie română şi una de cetăţenie iordaniană, acestea fiind bănuite de comercializarea pe raza judeţului Ilfov, în mod clandestin, de ţigarete provenite din contrabandă, cu timbru de acciză din altă ţară.

"Cu ocazia documentării întregii activităţi infracţionale, la aceeaşi dată, poliţiştii ilfoveni au depistat în flagrant un autovehicul, care se deplasa din judeţul Prahova în judeţul Ilfov, transportând ţigarete de contrabandă ce urmau să fie comercializate. De asemenea, în urma investigaţiilor efectuate de poliţişti au fost descoperite două autoturisme abandonate, în care se afla o cantitate însemnată de ţigări. În urma percheziţiilor efectuate la cele două locaţii, precum şi la cele trei autovehicule, au fost găsite 18.800 de pachete conţinând 376.000 de ţigarete", precizează IPJ Ilfov.

Două persoane au fost reținute

De asemenea, cinci persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov pentru continuarea cercetărilor, două persoane fiind reţinute pentru 24 de ore, urmând ca acestea să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea în cursul zile de sâmbătă cu propuneri legale.

Prin activitatea infracţională descoperită până în prezent s-a produs un prejudiciu în valoare de aproximativ 233.000 de lei. Cantitatea de ţigarete a fost indisponibilizată iar cele trei autoturisme au fost ridicate de către poliţişti, pentru a fi confiscate.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, mai menţionează IPJ Ilfov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel