Percheziții pe Valea Prahovei la suspecți de trafic de droguri. 72 de mandate de aducere
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de Vașadi Viorel de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Vașadi Viorel de la Pixabay
11 percheziții domiciliare au fost efectuate, astăzi, la suspecți de trafic de droguri de risc și mare risc. 

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploieşti, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea și Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița, au efectuat 11 percheziții domiciliare, în Prahova și Brașov, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc, anunță IGPR într-un comunicat. 

Polițiștii și procurorii au documentat activitatea unei rețele infracționale, începând cu luna octombrie 2019. 11 persoane ar fi acționat în stațiunile Sinia, Bușteni și Azuga, de pe Valea Prahovei.

'Din cercetări a reieșit faptul că membrii grupării ar fi comercializat cannabis, cocaină, MDMA şi amfetamină către consumatori, până în prezent fiind identificate 60 de persoane care s-ar fi aprovizionat cu droguri pentru consum, de la aceștia.', precizează IGPR.

72 de mandate de aducere au fost puse în aplicare

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate: aproape 250 de grame de cannabis, 15 grame de ketamină, 10 grame de amfetamină, 7 comprimate MDMA, un gram de cocaină, un timbru LSD, 7 grindere, 3 cântare electronice, 11 telefoane mobile, 3 pistoale cu aer comprimat, 2 manşoane pentru pistol cu aer comprimat, ambalaje pentru consumul și distribuția drogurilor, precum și diferite sume de bani.   

72 de mandate de aducere au fost puse în aplicare, persoanele fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploiești, pentru audieri.

La activități au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești și Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Brașov, încheie comunicatul IGPR.

Ieri, un bărbat a fost prins în flagrant delict cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive

'Ieri, 19 iulie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Iaşi, au prins în flagrant delict, în București, un bărbat, care ar fi ridicat un colet cu 2 kilograme de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, ce ar fi fost expediat din Țările de Jos. Bărbatul a fost reţinut, pentru 24 de ore.

Din cercetări a reieșit că bănuitul ar fi comandat substanțe psihoactive, pe care ar fi urmat să le comercializate în orașele București și Iași.

În baza probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus reţinerea sa, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Iaşi, cu propunere legală.

Cantitatea de substanţe psihoactive ar fi putut duce la obţinerea unor profituri ilicite de peste 1.000.000 de lei.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Cercetările sunt continuate, pentru săvârșirea infracțiunii de derulare de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie, în condiţiile legii, în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt şi luării măsurilor legale care se impun', arăta un alt comunicat al IGPR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel