PERFORMANȚĂ pentru învățământul românesc. Distincție primită de Universitatea de Vest Timișoara
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Universitatea de Vest din Timișoara respectă tradiția și apare din nou în topul universităților din lume ShanghaiRanking’s Global Ranking of Academic Subjects, pentru domeniul fizică, se arată într-un comunicat.

Astfel, UVT ocupă un loc între 301-400 în topul 500 al univestiăților din lume, când vine vorba de fizică. ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects clasează anual cele mai bune universități în 54 de domenii aferente a 5 zone tematice mai largi: științele naturii, inginerie, științele vieții, științe medicale și științe sociale, se arată în comunicat.

Colectivul de cercetători și dascăli ai Facultății de Fizică din UVT merită felicitările întregii noastre comunități, dovedind, încă o dată, o excelentă poziționare a performanțelor internaționale pe care le obțin, pentru care au realizat proiecte internaționale ambițioase, de mai mulți ani. Fizica de la Timișoara, și prin urmare UVT, se clasează foarte bine, din nou, în acest an fiind chiar pe primul loc între universitățile românești, conform bine cunoscutului clasament universitar Shanghai, o performanță prin care UVT se înscrie în elita universităților din zona europeană. Alături de UVT, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj se regăsește în acest clasament pe domeniul Fizică, cele două universități reprezentând <<Consorțiul Universitaria >> , cea mai puternică grupare academică din învățământul superior românesc”, subliniază rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, președinte în exercițiu al „Consorțiului Universitaria”.

Domeniul fizică

Universitatea de Vest din Timișoara – top 301-400;

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – top 401-500;

Domeniul matematică

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – top 401-500;

Domeniul științele pământului

Universitatea din București – top 301-500;

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – top 401-500.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel