Pergament chinezesc rar, vechi de 700 de ani, scos la licitaţie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Un pergament chinezesc rar, care are o vechime de 700 de ani, va fi scos la licitaţie în Hong Kong. 

Un pergament pictat, vechi de 700 de ani, din timpul dinastiei Yuan intitulat "Cinci prinţi beţi care se întorc călare" este aşteptat să se vândă cu o sumă cuprinsă între 10 şi 15,5 milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Sotheby's în Hong Kong, relatează Reuters, scrie Agerpres. 

Când are loc licitația 



Pergamentul lung de doi metri, care a aparţinut unor împăraţi chinezi şi a fost pictat de maestrul dinastiei Yuan, Ren Renfa (1255-1327), va fi licitat împreună cu alte opere de artă rare pe 8 octombrie.

"Aceasta este o pictură care a intrat în colecţia curţii în secolul al 18-lea, în colecţia Împăratului Qianlong. Ea va avea sigiliile Împăratului Qianlong, fiului său Jiaqing şi a altor împăraţi din dinastia Qing", a declarat miercuri Nicholas Chow, preşedintele Sotheby's Asia.

Ce prezintă pergamentul 



Pergamentul prezintă cinci prinţi şi patru însoţitori, toţi călare, într-o scenă dinamică.

"Pergamentul s-a aflat în posesia lui Pu Yi, ultimul împărat, care l-a luat din Oraşul Interzis şi l-a vândut după aceea pe piaţă. El a intrat în diferite colecţii foarte importante din Occident. Şi este cu noi astăzi aici", a adăugat Nicholas Chow.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel