Mâncarea de post nu este la fel de sățioasă precum cea bazată pe carne, de aceea avem tendința de a mânca alimente pe care le combinăm greșit.
Pâine cu margarină și gem sau miere
Două-trei felii de pâine pe care am întins margarină și gem reprezintă un mic dejun frugal pentru mulți dintre noi. Însă, specialiștii americani susțin că această combinație, aparent inofensivă, este total greșită. Dacă mai adaugăm și o cană de cafea, îndulcită cu zahăr, atunci micul nostru dejun se transformă într-o bombă calorică, peste 700 de calorii la o masă! Totodată, această combinație alimentară îngreunează digestia, ne face mai leneși și lipsiți de energie încă de la primele ore ale dimineții.
Cereale cu fructe uscate
Este o combinaţie greşită asocierea dintre alimentele ce conţin amidon şi fructele uscate. Cerealele se pot combina doar cu legume verzi.
Pâine cu salată de roșii
Roșiile sunt fructe și, la fel ca multe alte fructe acide (portocale, graperuit, lămâi etc.), acestea fermentează destul de mult. Câteva exemple de combinații greșite: pâine cu salată de roșii, bruschete cu roșii, sandwich cu roșii etc.
Pâine cu măsline
Această combinație este extrem de periculoasă și trebuie evitată. Grăsimile se digeră mai greu, iar când le amestecăm cu alte alimente, ne supunem ficatul și fierea unui stres.
Cartofi sau orez cu pâine
Deși sunt două alimente foarte gustoase, ele nu trebuie combinate! „Aici este vorba de o asocierea între două alimente din grupa carbohidraţilor. Potrivit regulilor din nutriţie, carbohidraţii se consumă individual şi necombinaţi, la o masă”, este de părere nutriţionistul Lygia Alexandrescu.
Paste cu sos de roșii
Deși este o combinație des întâlnită și considerată sănătoasă, această poate cauza senzația de oboseală acută după masă, întrucât stomacului îi este greu să digere carbohidrații (pastele) și mâncarea acidă (sosul de roșii).
Salată de fructe
Fructele dulci (fructe uscate, banane, mere, pere, struguri) nu se combină cu cele acide (kiwi şi celelalte citrice).
Fructe imediat după masă
Fructele trebuie consumate doar proaspete, nu compot, şi la mese separate.
Desert imediat după masă
Fie că vorbim de ceva dulce (prăjitură, gogoașă etc.), fie de un fruct, desertul cade greu la stomac și fermentează, încetinind digestia alimentelor pe care le-am consumat înainte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Când începe explorarea Cartofului de Aur, cel mai "scump" asteroid din spațiu, estimat la 10.000 de cvadrilioane de dolari. NASA a făcut anunțul
- Semafoarele care educă șoferii. Titi Aur: Spania are de foarte mult timp introdus acest sistem. E demonstrat 100% că sunt utile / video
- Adrian Negrescu: Va fi primul Paște fără miel pentru majoritatea românilor, în condițiile în care prețul cărnii a atins un nivel fără precedent în ultimii 30 de ani
- A murit Naomy, cea mai controversată vedetă a anilor 2000
- Weekendul 19-21 aprilie, marcat de un eveniment nemaiîntâlnit din 1941 încoace. Daniela Simulescu: Nu ne plictisim deloc zilele ce urmează!
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Paradox cu judecătoarea care nu știa că Sebi a murit. Motivul pentru care a făcut „gogonate“ în sala de judecată / video
- Prima luptă între un pilot uman și un avion controlat de inteligența artificială: Un "moment de transformare în istoria aerospațială"
- Au început să apară supermarketuri low-cost. Locuitorii se declară încântați de prețurile mult mai mici ale produselor
- Klaus Iohannis, în Republica Coreea. E prima țară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relațiile la nivel de Parteneriat Strategic, semnat în 2008