Perişoare de dovlecei cu sos. Cum se prepară: rețeta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay și Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay și Pexels
Dacă vrei să încerci o rețetă inedită, perișoarele de dovlecei cu smântână de soia pot reprezenta alegerea perfectă.

Ingrediente

Perişoare

2 dovlecei
1 ceapă mică
2 morcovi mici
sare
piper
1/2 linguriţă cimbru
mărar verde
1 ceaşcă de pesmet
3 linguri orez fiert
1 cană cu făină

Sos de smântână

400 ml smântână lichidă de soia
3 căţei de usturoi
2 linguri ulei
1 linguriţă făină
sare
piper

Cum se prepară

Dovleceiii spălaţi, raşi fin, la fel şi morcovul, ceapa tăiată foarte mărunt sau rasă şi ea toate se pun într-un castron, se adaugă 1 lingură rasă cu sare, se amestecă şi se lasă deoparte 20 minute, potrivit gustos.ro.

După ce şi-au lăsat zeama, se ia din compoziţie câte puţin, se stoarce bine şi se pune în alt vas. După ce s-a terminat, se adaugă piper, orezul fiert, verdeaţă, cimbru, sare dacă mai e nevoie, pesmet şi se amestecă totul foarte bine. Se ia cu linguriţa din compoziţie, se trece prin făină, se formează perişoarele, apoi se lasă deoparte pe un tocător.

Pentru sos, se pune uleiul în vas, se adaugă usturoiul şi se lasă doar cât îşi lasă aroma, se adaugă o linguriţă de făină, amestecând bine. Se stinge cu un pahar cu apă, amestecând să nu se formeze cocoloaşe.

Când începe să fiarbă, se adaugă uşor perişoarele, se lasă la fiert câteva minute, apoi se adaugă smântână, se potriveşte de gust, iar după câteva clocote, se opreşte focul. Se serveşte cu mămăliguţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel