Perseverance a surprins primul fenomen neobișnuit pe Marte. NASA a publicat imaginile / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Perseverance a surprins primul fenomen neobișnuit pe Marte. NASA a publicat imaginile / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Perseverance a surprins primul fenomen neobișnuit pe Marte. NASA a publicat imaginile / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
NASA a publicat primele imagini cu un fenomen surprins de Perseverance pe suprafața Planetei Marte.

NASA a publicat prima filmare capturată de roverul Perseverance cu o furtună de praf, care este un mic ciclon ce poate călători pe suprafața marțiană. Videoclipul nu este filmat din cel mai bun cadru, dar faptul că Perseverance a văzut atât de repede un astfel de fenomen oferă indicii că peisajul de pe Planeta Roșie nu este mort și că am putea vedea multe altele pe măsură ce misiunea progresează.

Marte este adesea descrisă ca o pustietate inertă, cu aglomerări de roci și praf care stau și așteaptă să fie explorate. Totuși, acest videoclip contrastează puternic cu ceea ce se știa. 

Videoclipul dezvăluie în mod direct că Marte este încă o lume foarte dinamică, cu fenomene naturale, indiferent de cât de des se întâmplă să le vedem, precizează Futurism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel