Perseverance a surprins primul fenomen neobișnuit pe Marte. NASA a publicat imaginile / VIDEO
Autor: Ioan-Radu Gava pe 19 Martie, 21:41 | Știinta

Perseverance a surprins primul fenomen neobișnuit pe Marte. NASA a publicat imaginile / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

NASA a publicat primele imagini cu un fenomen surprins de Perseverance pe suprafața Planetei Marte.

NASA a publicat prima filmare capturată de roverul Perseverance cu o furtună de praf, care este un mic ciclon ce poate călători pe suprafața marțiană. Videoclipul nu este filmat din cel mai bun cadru, dar faptul că Perseverance a văzut atât de repede un astfel de fenomen oferă indicii că peisajul de pe Planeta Roșie nu este mort și că am putea vedea multe altele pe măsură ce misiunea progresează.

Spotted a dust devil. You can see it in the distance behind my robotic arm in this enhanced/processed view. The dust devil is moving right to left and creating whirlwinds of dust in its path. pic.twitter.com/t18DxdcSTw

— NASA's Perseverance Mars Rover (@NASAPersevere) March 16, 2021

Marte este adesea descrisă ca o pustietate inertă, cu aglomerări de roci și praf care stau și așteaptă să fie explorate. Totuși, acest videoclip contrastează puternic cu ceea ce se știa. 

Videoclipul dezvăluie în mod direct că Marte este încă o lume foarte dinamică, cu fenomene naturale, indiferent de cât de des se întâmplă să le vedem, precizează Futurism.

Știinta Vezi toate articolele
Crossuri parteneri