Perseverance, prima deplasare pe Marte / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Perseverance, prima deplasare pe Marte
Perseverance, prima deplasare pe Marte
Roverul Perseverance a făcut primul drum pe teritoriul marțian. Acesta a parcurs o distanță de aproximativ 6,5 metri.

Agenția Spațială a anunțat că roverul Perseverance a început prima sa călătorie pe terenul marțian și a străbătut aproximativ 6,5 metri pe Planeta Roșie, a raportat BBC. Katie Stack Morgan, cercetător adjunct al proiectului NASA, a spus că acesta este un moment semnificativ pentru rover.

„În timp ce roverul face încă multe verificări inginerești, în momentul în care„ cauciucul ”începe să se miște, ne putem considera exploratori pe suprafața lui Marte”, a spus aceasta. Agenția spațială a precizat că deplasarea a servit ca test de mobilitate al roverului pentru a verifica și a calibra fiecare sistem, subsistem și instrument din rover. În zilele următoare, este de așteptat ca acționările obișnuite ale rover-ului Perseverance să se extindă până la 200 de metri.

Totodată, directorul adjunct al misiunii roverului Marte 2020 Perseverance, Robert Hogg, a spus că roverul va efectua în curând o examinare geologică asupra craterului Jezero. De asemenea, alte activități ar include testarea și calibrarea detaliată a instrumentelor, eliminarea capacelor care protejează ansamblul de cache adaptiv și elicopterul Ingenuity Mars, care își va efectua și testul de zbor în timpul punerii în funcțiune a rover-ului, precizează ScienceTimes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel