Persoană mortă de COVID, băgată în sac de față cu alți pacienți infectați. Care e explicația imaginilor terifiante
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Imagini șocante au fost publicate pe o rețea socială cu descrierea ”Dumnezeu să te ierte, Ana”. O femeie decedată este pusă într-un sac de către medicii care se ocupă de pacienții COVID-19. Totul se întâmplă în fața celorlalți pacienți aflați în salon. 

Din comentarii, se înțelege că pacienta care a filmat este într-un spital din Arad, iar despre cea care a decedat spune că avea 27 de ani, scrie dcmedical.ro. Filmulețul postat a fost, la scurt timp, retras. 

Legea prevede că pacientul care moare în spital trebuie lăsat pe pat timp de două ore, pe secție. Nu e specificat dacă în salonul cu ceilalți pacienți, dar, în contextul în care în trecut s-a mizat pe o ”economisire” a numărului de paturi, pentru a reduce ponderea cheltuielilor în sănătate, nu s-a luat în calcul varianta unei camere speciale, pe secții, unde să fie duși cei care mor în spital, în cele două ore. Astfel, pentru că nu există o strategie în acest sens, în caz de deces, pacientul rămâne 2 ore pe pat, în secția cu ceilalți pacienți. În cazul pacienților cu boli infecțioase, ar fi un risc ca ei să fie transportați prin spital, fără o protecție suplimentară. Conform legii, ei trebuie să fie transportați în condiții de siguranță, pentru a opri transmiterea virusului, astfel explicându-se și punerea pacientei în sac, de față cu ceilalți pacienți.

Nu vă spunem că e normal, mai mult ca sigur e o situație greu de suportat pentru pacienții infectați cu COVID-19, aflați pe aceeași secție. E sfâșietor chiar, dar aceasta este situația prin care trecem, una care în sine a sfâșiat întreaga lume. În România, știm și că nu avem, din punct de vedere al resurselor, un sistem de sănătate performant. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel