Persoanele tinere și sănătoase, care au avut Covid-19, ar trebui să fie vaccinate, arată un studiu recent
Autor: Alexandru Ichim pe 16 apr, 08:59 | Internațional

Foto: pixabay.com

Chiar și persoanele tinere și relativ sănătoase, care au avut Covid-19 înainte, ar trebui să primească în continuare un vaccin pentru a preveni reinfectarea și pentru a încetini răspândirea bolii, sugerează noi cercetări.

Un studiul publicat joi în revista Lancet Respiratory Medicine a constatat că aproximativ 10% dintre cei implicați în studiu, și care au avut infecții SARS-CoV-2, s-au reinfectat, scrie CNN.

Studiul a fost realizat în rândul a peste 3.000 de marinari americani sănătoși în perioada mai - noiembrie 2020. Majoritatea persoanelor din studiu au fost bărbați cu vârsta cuprinsă între 18 și 20 de ani.

”Imunitatea nu este garantată”

 

Pentru studiu, pușcașii marini au avut acasă o carantină nesupravegheată de două săptămâni înainte de a intra într-o misiune marină care avea o carantină supravegheată timp de încă două săptămâni.

”Imunitatea nu este garantată de infecția din trecut și vaccinările care oferă protecție suplimentară sunt încă necesare pentru cei care au avut COVID-19”, a declarat co-autorul studiului, dr. Stuart Sealfon, profesor de neurologie și științe farmacologice la Școala Icahn de Medicină de la Muntele Sinai.

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri