Pesta porcină. Petre Daea, ministrul Agriculturii: L-am chemat pe cel mai mare specialist. I-am cerut cu lacrimi în ochi
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Petre Daea
Petre Daea
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit, la DC News și DC Business, despre pesta porcină și problemele cu care se confruntă.

„L-am chemat în țară pe cel mai mare specialist al lumii. Am stat față în față cu dumnealui. L-am întrebat cu lacrimi în ochi, rețineți: domnule profesor, această boală are vreun secret? Să mi-l spuneți și mie. Dar ceea ce fac, fac bine? Da. Singurul instrument este să sacrifici porcul.

Noi am făcut lucruri importante și cu un efort extraordinar. I-am zis că la Brăila am sacrificat preventiv pe o rază de 30 de km în jurul complexului. Ne-am înțeles cu oamenii, le-am dat bani. L-am întrebat: cum vă explicați că, instantaneu, a intrat în trei ferme - 45.000 de capete -, dacă eu am luat toate măsurile?! Oamenii care au complexe stau, în primul rând, într-o tensiune extraordinară. Au luat măsuri de biosecuritate. Oamenii nu pleacă de acolo. Sunt și insecte purtătoare de acest virus. Sunt încă multe necunoscute", a spus ministrul Petre Daea în cadrul unui interviu acordat DC News și DC Business.

Întrebat ulterior dacă ar putea fi o armă biologică, a răspuns astfel: „Nu pot să spun asta, dar în sufletul meu este multă amărăciune".

Interviu cu ministrul Agriculturii, Petre Daea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel