Peste 2.000 de elevi din clasele pregătitoare din Covasna vor primi rechizite prin programul 'Primul ghiozdan'
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Consiliul Judeţean (CJ) Covasna va asigura, şi în acest an, ghiozdane tuturor copiilor care intră în clasele pregătitoare, alocând în acest sens suma de 123.000 de lei pentru programul "Primul ghiozdan", au precizat luni, într-un comunicat de presă remis Agerpres, reprezentanţii instituţiei.

Potrivit acestora, ghiozdanele vor fi dotate cu câteva rechizite şcolare, respectiv creioane grafice şi colorate, caiete, precum şi cu câte un penar şi o cutie de sandwich.

"În anul şcolar 2019-2020, vor primi cadouri peste 2.000 de elevi din clasele pregătitoare. În acest scop, Consiliul Judeţean Covasna a alocat anul acesta un buget de 123.000 lei, iar valoarea unui pachet este de 72 de lei. (...) Ghiozdanele vor fi predate la începutul lunii septembrie directorilor instituţiilor de învăţământ în cadrul primei şedinţe de lucru din anul şcolar 2019-2020, astfel toţi cei mici îşi vor putea găsi cadoul pe masă în prima zi de şcoală", se arată în comunicat.

Preşedintele CJ Covasna, Tamas Sándor, consideră că programul "Primul ghiozdan", iniţiat în anul 2013, reprezintă un ajutor substanţial pentru multe familii, mai ales pentru cele cu mulţi copii.

"Din anul 2013, când am început acest program, şi până în prezent, deci incluzând şi anul 2019, în total am alocat peste 900.000 de lei. (...) Faptul că, în prima zi de şcoală, micii elevi aşteaptă cu nerăbdare ghiozdanele pline cu rechizite, reprezintă cel mai mare succes şi cea mai mare reuşită al programului nostru. (...) Bineînţeles, în afara faptului că ghiozdanele aduc bucurie celor mici, acestea reprezintă un mare ajutor pentru mai multe familii. Este important pentru noi ca, pe lângă triplul program de infrastructură, drumuri-poduri-spital, să derulăm programe care contribuie la bunăstarea cetăţenilor judeţului Covasna. Un astfel de program este şi programul 'Primul ghiozdan' ", a spus Tamas Sándor, citat în acelaşi comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel