Peste 20 de echipe la startul "Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc" din Covasna
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Peste 20 de echipe, dintre care 5 naţionale şi 8 continentale, se vor alinia la startul celei de-a 13-a ediţii a "Turului Ciclist al Ţinutului Secuiesc", care se va desfăşura în perioada 7-10 august în judeţele Covasna şi Harghita. 

Competiţia va începe miercuri, la ora 17:00, în municipiul Sfântu Gheorghe, cu un prolog de 5,3 kilometri, iar a doua zi, în prima etapă, cicliştii vor parcurge un traseu de aproape 200 de kilometri pe ruta Sfântu Gheorghe-Covasna-Târgu Secuiesc-Tuşnad- Baraolt-Vâlcele-Sfântu Gheorghe.

A doua etapă a turului ciclist va avea loc vineri pe traseul Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Praid, Odorheiu Secuiesc şi va însuma 198,5 kilometri. Ultima etapă se va desfăşura sâmbătă, 10 august, şi va totaliza peste 130 de kilometri, pe două porţiuni, Sâncrăieni-Sântimbru (10 km) şi Miercurea Ciuc-Racu-Frumoasa-Miercurea Ciuc-Tuşnad-Miercurea Ciuc (122 km).

"În total 21 de echipe s-au înscris la ediţia din acest an, printre care şi echipele naţionale din Turcia, Belarus, Slovacia, Austria şi Republica Moldova, dar şi echipe continentale şi de club. Numărul este unul record pentru competiţia începută în anul 2007 (...) Co-organizator al turului în judeţul Covasna este Clubul Sportiv Sepsi-SIC, care s-a extins în acest an cu noi secţii, inclusiv ciclism, lupte şi handbal feminin. Primăria Sfântu Gheorghe şi Consiliul Judeţean Covasna contribuie cu aproape 100.000 de lei prin Clubul Sportiv Sepsi-SIC la bugetul total al turului, care anul acesta este de aproape 55.000 de euro, plus 12.000 de euro care vor fi premiile în bani acordate sportivilor (...) După Turul Ciclist al României, Turul Ciclist al Ţinutului Secuiesc este primul eveniment organizat sub auspiciile Federaţiei Internaţionale de Ciclism", se arată într-o postare pe pagina de internet a Primăriei Sfântu Gheorghe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel