Peste o sută de migranţi, salvați în largul coastelor Libiei
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Migranți
Migranți
ONG-ul german Sea-Watch a anunţat sâmbătă că a salvat 147 de migranţi în Mediterana, în largul coastelor Libiei, în cadrul a două operaţiuni desfăşurate de nava sa 'Sea-Watch 3', informează AFP şi dpa.

În cursul dimineţii, voluntarii Sea-Watch au salvat 102 migranţi aflaţi într-o barcă pneumatică ce începuse să se dezumfle. Mulţi dintre ei erau în stare precară şi primesc îngrijiri medicale, transmite Agerpres.

Cu o zi în urmă, au fost recuperaţi 45 de migranţi - printre care 15 minori -, care încercau să ajungă în Europa pe mare, a postat Sea-Watch pe Twitter, precizând că toţi sunt teferi.

Sea-Watch 3 a participat la salvarea a peste 3.000 de migranţi de la crearea sa, în noiembrie 2017, conform datelor organizaţiei. Mai mult de 1.200 de migranţi şi-au pierdut viaţa în apele Mediteranei anul trecut, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţii (OIM).

În pofida violenţelor persistente după înlăturarea regimului lui Muammar Gaddafi în 2011, Libia rămâne un important punct de tranzit pentru migranţii care fug din cauza instabilităţii din alte zone din Africa şi Orientul Mijlociu, încercând să ajungă în Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel