Petra Kvitova s-a accidentat la... conferinţa de presă. Retragere de la Roland Garros
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Petra Kvitova
Facebook Petra Kvitova
Petra Kvitova (nr. 12 WTA) şi-a anunţat retragerea de la Roland Garros, după o accidentare suferită la conferinţa de presă. 

"Cu un imens regret trebuie să anunţ retragerea mea de la Roland Garros. În cursul obligaţiilor mele mediatice, duminică, am căzut şi m-am accidentat serios la o gleznă", a anunţat jucătoarea în vârstă de 31 de ani pe reţelele de socializare, fără să ofere detalii despre circumstanţele accidentului.

"Din păcate, după ce am efectuat un RMN şi am discutat cu echipa mea, am luat dificila decizie că nu ar fi indicat să joc cu această accidentare. Este un incredibil ghinion, dar sper să mă recuperez la timp în vederea sezonului pe iarbă peste două săptămâni", a spus aceasta în mesajul său.

Osaka, retragere cu scandal 

Şi Naomi Osaka (nr. 2. WTA) s-a retras de la Roland Garros, tot în urma unor incidente legate de "obligaţiile mediatice". Jucătoarea japoneză a refuzat să participe la conferinţa de presă de după meciul cu Patricia Ţig şi a fost amendată de organizatori cu 15.000 de dolari. 

„Salutări! Nu am intenționat nicio clipă să creez o astfel de situație, în momentul în care am postat mesajul de zilele trecute. Acum, cred că cel mai bun lucru pentru turneu este să mă retrag, ca toată lumea să se poată concentra din nou la tenis. 

Nu am vrut să fiu un motiv de distragere a atenție. Sunt de acord că nu a fost chiar momentul perfect să îmi expun punctul de vedere. Și mai important e că nu voi încerca niciodată să trivializez sănătatea mentală sau să nu folosesc termenul în conformitate cu gravitatea problemei. 

Adevărul este că am trecut prin lungi perioade de depresie după US Open 2018 și că le-am depășit cu greu. Toată lumea care mă cunoaște știe că sunt o fire introvertită, iar toți colegii de competiție au observat că întotdeauna am căștile pe urechi când sunt la turnee. Asta mă ajută să trec peste anxietate. Chiar dacă presa a fost mereu amabilă cu mine, nu sunt un bun orator. Le-am cerut scuze și în particular organizatorilor de la Roland Garros.

Voi lua o pauză, voi sta o perioadă departe de terenul de tenis. Când va fi timpul potrivit, chiar vreau să mă așez la masa discuțiilor cu șefii circuitului. Putem să găsim modalități în care jucătorii, presa și fanii să se simtă mai bine”, a scris Osaka, pe Instagram. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel