Petre Daea dă LECȚII Guvernului pentru PNRR: Fraților, înțelegeți că banii de la UE nu se iau oricum!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Ministrul Agriculturii în Guvernul Dăncilă, Petre Daea, a vorbit despre PNRR, în exclusivitate pentru DC NEWS.

Petre Daea, ministru al Agriculturii în Guvernul Dăncilă, a afirmat, în direct la DC NEWS TV, că zeci de şantiere pentru irigaţii în România au fost lăsate de izbelişte și că România ar putea fi principalul producător de cereale al Europei dacă s-ar finaliza proiectele. 

"Dumneavoastră ați putut observa Planul acesta de Reziliență (n.r. PNRR) pentru irigații, că nu-l aprobă Uniunea Europeană. Păi am spus-o foarte clar și o să o repet de fiecare dată! Fraților, înțelegeți că banii de la Uniunea Europeană nu se iau oricum. În primul rând, trebuie să ai o fundamentare științifică și o fundamentare care să se cupleze și să se plieze pe metodologia Uniunii Europene.

Într-un cuvânt, trebuie să știi despre ce este vorba în relația cu Uniunea Europeană.

În al doilea rând, accesarea fondurilor de la Uniunea Europeană durează. Nu vă permite timpul! Nu trebuiau oprite proiectele astea din trei motive", a declarat Petre Daea, în exclusivitate pentru DC NEWS.

Şantiere pentru canale de irigaţii, abandonate. Daea: S-a retezat finanţarea. Trei motive pentru care nu trebuiau oprite

Care sunt cele trei motive invocate de Petre Daea

"În primul rând că e lege. 

În al doilea rând că sunt bani alocați, bani bugetari alocați. Era un miliard de euro pentru executarea acestui program de irigații.

În al treilea rând, este inadmisibil să oprești lucrările. O lucrare oprită astăzi, mâine s-a degreadat, în condițiile în care pe canalele de irigiații din România nu introduci apă, vegetația se instalează într-un an de zile de nici nu mai recunoști canalul respectiv", a completat el. 

48 de şantiere pentru irigaţii, oprite. "S-au retezat sursele de finanţare"

Privind irigaţiile, Petre Daea spune că multe proiecte au fost oprite, deşi erau deja începute şi că România a rămas doar cu cele făcute. 

"Nu îmi face plăcere să îl critic pe ministrul Agriculturii, doar îi fac observaţii, ca om mai în vârstă şi cu experienţă în acest domeniu. În data de 4 ianuarie 2017, după ce am depus jurământul, la orele 23:00, m-am dus în Giurgiu să văd una dintre cele mai mari pompe din România, pentru a da semnalul că pentru noi acesta este obiectivul numărul 1 investiţional. 

Sunt 48 de şantiere unde s-a oprit lucrul. În parte s-au retezat sursele de finanţare!", a mai spus Petre Daea. 

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel