UPDATE: Fiica infirmierei dezminte/Petrecere la Spitalul Județean Craiova. A urmat un val de infecții COVID-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
În spațiul public, s-a vehiculat că un val de infecții ar fi fost înregistrat la SJ Craiova după o petrecere de pensionare a unei infirmiere. 

UPDATE: O cititoare DCNews.ro, care spune că este fiica infirmierei invocate în știrea de mai jos, ne-a trimis următorul mesaj: 

Nu a existat nicio petrecere. Într-adevăr, mama a depus cererea pentru pensionare, dar doar atât. Vineri dimineață i s-a recoltat testul pentru COVID, iar sâmbătă a primit rezultatul care a fost pozitiv. Revenise la serviciu de doar o lună, după o perioadă lungă de concediu medical.

 

Știrea inițială

 

Mai multe cadre medicale de la Spitalul Județean Craiova au fost infectate cu noul coronavirus în urma unei petreceri. 

O petrecere de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova a dus la un val de infecții cu noul coronavirus. Cinci infirmiere și o asistentă de la Clinica de Chirurgie III au fost confirmate pozitiv, scrie Adevărul.ro

Angajatele spitalului au participat la o petrecere de pensionare. Femeia a adus de acasă tot felul de delicatese. Infirmierele s-au retras într-o încăpere a spitalului şi au petrecut, uitând de măşti şi distanţa socială.

Anchetă în curs 

O anchetă epidemiologică este în curs, iar internările pe secție au fost suspendate. În prezent, 16 pacienți se află în tratament pe această secție a spitalului. O parte dintre aceştia plus celelalte cadre medicale de pe secţie au fost deja testati, iar rezultatele au ieşit negative.

Infirmiera care urma să se pensioneze pe data de 1 iunie a fost şi ea confirmată pozitiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel