Petrecerile private sunt interzise pe timp de noapte, clarifică premierul Florin Cîțu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat că petrecerile de noapte sunt interzise în ciuda ridicării restricțiilor care erau impuse de la lăsarea serii până dimineața.

Invitat la emisiunea „Jurnalul de seară” de la Digi 24, Cîțu a fost întrebat de realizatorul Cosmin Prelipceanu dacă ridicarea restricțiilor de noapte va da undă verde petrecerilor private. „Dacă am libertatea de a circula înseamnă că pot merge la petreceri, pot merge oriunde, nu?”, a întrebat jurnalistul, în timpul emisiunii.

„Petreceri private nu... Nu sunt încă permise petrecerile private. Se poate circula pe perioada nopții, dar nu scrie nicăieri că putem să avem petreceri private. Repet, mâine vom avea Hotărârea CNSU (Comitetul Național pentru Situații de Urgență, n.r.) și vom mai veni cu detalii exact despre ceea ce se întâmplă în perioada următoare, între 15 mai și 1 iunie”, a răspuns premierul Florin Cîțu.

Klaus Iohannis a anunțat că românii nu vor mai avea nevoie de mască de protecție, pe stradă, de sâmbătă

„Prima etapă de relaxare va avea pe 15 mai, atunci vom avea deja câteva măsuri de relaxare. 1 iunie, apoi 1 iulie, iar apoi 1 august. Așadar, din 15 mai se elimină portul măștii în exterior, cu câteva excepții. Rămân excepțiile din exterior precum piețele, târgurile sau mijloacele de transport public, dar și în spațiile închise. 

A doua măsură, eliminarea restricțiilor noaptea și orice restricții asupra agenților comercial. Magazinele vor reveni la programul normal. Tot din acest weekend, activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locurile ocupate, deci cu spectatori. În interior vom avea câteva relaxări care încep, majoritate, din 1 iunie, când va crește capacitatea de cazare, de servire în restaurante ș.a.m.d.”, transmisese președintele într-o declarație de presă făcută cu câteva ore înaintea anunțurilor premierului.

Programul premierului de vineri, 14 mai

Ora 10:15: Vizită la Centrul de vaccinare drive-through de la Shopping City Suceava; Declarații de presă la finalul vizitei; Declarațiile vor fi transmise live pe pagina de Facebook a Guvernului.

Ora 11:30: Vizită la Centrul de vaccinare din Spitalul orășenesc Gura Humorului;

Ora 11:50: Participare la prezentarea proiectelor A7, A8 și proiecte de investiții ale Consiliului Județean Suceava;

Ora 13:00: Întâlnire cu reprezentanții sectorului HORECA; Declarații de presă la finalul întâlnirii; Declarațiile vor fi transmise live pe pagina de Facebook a Guvernului; Terasa Hanului Ariniș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel