Piața smartphone-urilor din China, în SCĂDERE cu 20% din cauza pandemiei de COVID-19 și sancțiunilor impuse de SUA
Autor: Ioan-Radu Gava pe 11 ian, 12:57 | Internațional

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Din cauza pandemiei de coronavirus și a sancțiunilor economice impuse de Statele Unite ale Americii, piața exporturilor de telefoane mobile a scăzut cu 20% în Republica Populară Chineză.

Piața internă din China a scăzut cu 20,4% în 2020 în cazul telefoanelor inteligente, potrivit datelor guvernamentale, deoarece numărul telefoanelor livrate consumatorilor a scăzut la 296 milioane de la 372 milioane în 2019.

Cifrele China Academy of Information and Communications (CAICT), un grup de reflecție susținut de stat, au reflectat atât impactul crizei coronavirusului asupra lanțului de aprovizionare și a cererii, cât și tendința continuă a consumatorilor de a-și păstra telefoanele mai mult timp înainte de a trece la un nou model.  În 2019, livrările de smartphone-uri au scăzut cu 4% față de anul precedent, potrivit datelor CAICT.

Huawei, singura companie care a crescut

 

Vânzătorii de telefoane mobile au intrat în 2020 în speranța că anul va aduce mai multe vânzări, pe măsură ce consumatorii au achiziționat telefoane noi compatibile cu rețelele 5G din China, care se extind rapid. Însă, în prima jumătate a anului, mărcile interne Oppo, Vivo și Xiaomi Corp au înregistrat o scădere bruscă a livrărilor, în timp ce Huawei, cel mai important brand chinez din gama high-end, a continuat să crească.

În a doua jumătate, vânzările Huawei s-au diminuat, pe măsură ce restricțiile comerciale impuse de Washington companiei au intrat în vigoare, reducând aprovizionarea cu componente critice. Oppo, Vivo și Xiaomi au intensificat producția în speranța de a salva piața. În același timp, producătorii de telefoane internaționali au livrat în total 25,2 milioane de smartphone-uri către consumatorii din China în luna decembrie, marcând un declin de 12,8% de la an la an, potrivit CAICT, potrivit Reuters.

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri