Pierderea mirosului din cauza coronavirus. Cercetătorii recomandă ce trebuie să faci pentru revenirea simțului olfactiv
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Pierderea mirosului din cauza coronavirus. Cercetătorii recomandă ce trebuie să faci pentru revenirea simțului olfactiv  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Pierderea mirosului din cauza coronavirus. Cercetătorii recomandă ce trebuie să faci pentru revenirea simțului olfactiv / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
În urma unor cercetări, medicii au identificat cele mai bune metode pentru revenirea simțului olfactiv la persoanele infectate cu coronavirus.

Un grup de experți olfactivi sugerează să încercați să vă antrenați din nou nasul pentru a adulmeca anumite mirosuri. Va dura timp, posibil luni, dar dacă încercați să mirosiți un parfum cu cel puțin patru arome diferite de două ori pe zi, vă poate ajuta să vă recuperați mai repede și mai complet, fără efecte secundare nedorite.

Recomandarea se bazează pe o analiză sistematică bazată pe dovezi, care a concluzionat că corticosteroizii nu ar trebui să fie prima opțiune de tratament pentru pierderea mirosului din cauza COVID-19. Deși aceste medicamente sunt prescrise în mod obișnuit celor cu nasul congestionat sau inflamat, acest lucru nu pare să cauzeze disfuncția olfactivă la cei cu COVID-19.

Pe de altă parte, antrenamentul mirosului este un mod bazat pe dovezi de a-ți readuce simțul mirosului după o infecție virală.

„Ca grup de experți, subliniem cu tărie considerația inițială a antrenamentului simțului olfactiv. Antrenamentul mirosului nu are efecte secundare cunoscute și are un cost redus. Mai mult, este singurul tratament disponibil, susținut de o bază solidă de dovezi.”, scrie grupul.

De asemenea, corticosteroizii au fost considerați drept o opțiune de tratament, dar acest medicament nu este inofensiv. Poate veni cu multe efecte secundare nedorite, inclusiv retenție de lichide, hipertensiune arterială și schimbări de dispoziție, potrivit ScienceAlert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel