„Pietrele mișcătoare” din Valea Morții, SUA. Explicația NASA
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
NASA a ales o poză cu o „piatră mișcătoare" din Valea Morții, SUA, drept imaginea astronomică a zilei.

NASA a ales o poză cu o „piatră mișcătoare" din Valea Morții, SUA, drept imaginea astronomică a zilei, conform The Sun.

Bolovanii misterioși le-au dat bătăi de cap cercetătorilor ani de zile, fiindcă se mișcau pe cont propriu fără o explicație evidentă.

Pietrele mișcătoare au uimit oamenii de știință fiindcă se mișcau de-a lungul deșertului, lăsând urme lungi, fără intervenție umană sau animală. Lacul secat Racetrack Playa din Valea Morții este celebru pentru aceste pietre.

Imaginea NASA care a declanșat explicația

NASA a explicat alături de imagine: „Cum a ajuns acest bolovan pe această suprafață ciudată? Unul dintre cele mai neobișnuite locuri de pe Pământ este în Valea Morții, California, SUA".

„Acolo există un lac secat numit Racetrack Playa, fiind perfect plat, cu excepția bolovanilor foarte mari, dintre care unul a fost fotografiat aici în aprilie 2019, sub un cer umplut de Calea Lactee", a mai transmis Agenția Spațială.

„Acum, întinderea și textura locului sub formă de plajă sunt fascinante, dar nu chiar ciudate din punct de vedere științific – sunt cauzate de noroiul care curge, se usucă și se crapă după ploile grele", mai scrie NASA.

Soluția este una prea normală

„Din păcate, așa cum se întâmplă în știință, o problemă aparent supranaturală are o soluție destul de normală. Se pare că iarna se formează foi subțiri de gheață, iar vântul împinge secțiuni de gheață însărcinate chiar și cu pietre grele de-a lungul pământului temporar alunecos, atunci când soarele topește gheața", a explicat Agenția.

Imaginea NASA poate fi văzută aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel