Pizza cu roșii de post. Rețeta pentru weekend
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine ilustrativă / Sursa foto: Pixabay
Imagine ilustrativă / Sursa foto: Pixabay
Pizza cu roșii este delicioasă în perioada postului. Iată cum se prepară rețeta.

Ingrediente

1 kg aluat pizza
3 cepe medii
2 ardei verde deschis
5 roşii (coapte şi dulci, cât mai cărnoase)
4 linguri ulei
sare, piper negru, fulgi de chili

Cum se prepară

Se pregăteşte un aluat de pizza  sau pâine. Când doriţi să-l folosiţi îl scoateţi din frigider cu 2 ore înainte, să revină la temperatura camerei. Într-o tigaie largă se încălzeşte uleiul şi se adaugă ceapa şi ardeii tocaţi cubuleţe mărunte.

Se călesc la foc mic, amestecând din când în când, până se înmoaie foarte bine (cca 15 minute), dar fără să se rumenească. Gustaţi o bucată de ardei să fie complet făcută. Condimentaţi cu sare, piper negru şi fulgi de chili după gust. Adăugaţi o roşie dată pe răzătoare şi mai căliţi totul 5 minute. Umplutura aceasta se poate pregăti şi cu o zi înainte, se păstrează la frigider, potrivit e-retete.ro.

Chiar înainte de a pregăti pizza, tăiaţi restul de roşii rondele de 1 cm grosime. Le ungeţi cu ulei şi le coaceţi pe tigaia grill încinsă, câte 2 minute pe fiecare parte, până prind uşoare urme de grătar. Le scoateţi pe un platou şi le presăraţi cu sare de mare şi piper negru proaspăt râşnit.

Pe masa de lucru dată cu puţină faină, împărţiţi aluatul în 6 bucăţi. Întindeţi din fiecare bucată foaie subţire, preferabil cu mâna, să nu dezumflați aluatul. Foaia nu trebuie să fie neapărat rotundă, puteţi face forme libere, mai pătrăţoase sau mai alungite. Dacă vă plac marginile, lăsaţi-le mai groase şi întindeţi subţire doar centrul. Întindeţi un strat subţire de legume călite în centru. Aşezaţi câte 2-3 felii de roşii deasupra.

Se coace pizza la 250C timp de 5 minute, apoi se porneşte grill-ul cuptorului şi se lasă până marginile sunt rumene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel