Urmărește emisiunea live
Pizza Margherita. Cea mai simplă și savuroasă rețetă. Mănânci pe nerăsuflate!
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Pizza Margherita este simplă și delicioasă. Nu ai nevoie de o mulțime de ingrediente pentru a obține gustul autentic al acestui preparat. Iar rețeta pe care o prezentăm, astăzi, este cea mai simplă pentru iubiorii pe pizza.

Ingrediente

aluat
400 gr
faină
160 ml apă
15 gr drojdie
1/2 linguriţă sare
1 linguriţă zahăr
50 ml ulei de măsline

Topping

400 gr roşii cubuleţe din conservă
6 linguri sos de roşii picant sau dulce
400 gr mozzarella frescă
ulei de măsline
oregano
busuioc

Cum se prepară

Punem făina cernută într-un vas încăpător. Peste ea adăugăm sarea şi drojdia amestecată cu zahărul şi puţină apă călduţă. Începem să frământăm adăugând apă puţin câte puţin până ce aluatul capătă consistenţă potrivită, potrivit bucatareselevesele.ro.

Punem uleiul şi frământăm în continuare până ce aluatul se desprinde de pe mâini. Ungem o pungă curată cu puţin ulei, punem aluatul în ea şi o dăm la frigider pentru a dospi. După ce a crescut, se porţionează şi se întinde în discuri cu o rază de 30 cm sau după preferinţă.

Se aşază în tavă, se stropeşte cu puţin ulei, se întinde pe toată suprafaţa un strat de roşii cubuleţe amestecat cu sosul de roşii picant, se aşază feliile de mozzarella, se presară busuioc şi oregano şi se introduce tava la cuptorul preîncălzit la 250 grade C, timp de 13-15 min cu aproximaţie.

Se serveşte fierbinte cu busuioc proaspăt deasupra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel