Placido Domingo, după acuzațiile de abuz sexual: Îmi asum întreaga responsabilitate
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Placido Domingo
Placido Domingo
Placido Domingo susține că îți asumă întreaga responsabilitate pentru acțiunile sale. Tenorul și-a cerut scuze femeilor care l-au acuzat de abuz sexual. 

Tenorul spaniol Placido Domingo a declarat într-un comunicat remis unor companii mass-media că îşi asumă "întreaga responsabilitate pentru acţiunile" sale, după "mai multe luni" de reflecţie şi a cerut iertare "pentru durerea pricinuită" tuturor femeilor care l-au acuzat de abuz sexual înainte de demisia sa din postul de director general al Operei din Los Angeles, relatează marţi EFE, scrie Agerpres. 

Potrivit portalului spaniol Noticias, Placido Domingo a dorit prin acest comunicat să-şi exprime respectul faţă de colegele sale de profesie, care în august 2019 "s-au simţit suficient de incomod pentru a putea vorbi" despre cele întâmplate.

Mesajul lui Placido Domingo 

"Înţeleg acum că unora dintre aceste femei le-a fost teamă să se exprime în mod onest pentru că erau îngrijorate că se putea încheia cariera lor", a recunoscut tenorul.

După o pauză de câteva luni pentru a analiza acuzaţiile, Placido Domingo a explicat că s-a maturizat după această experienţă şi că, fără a fi în intenţia sa, "nimeni nu ar trebui să se simtă în acest fel", a precizat el.

Placido Domingo şi-a subliniat "angajamentul" de a face o schimbare "pozitivă" în industria operei pentru ca "nimeni să nu mai fie nevoit să treacă prin aceste lucruri". "Dorinţa mea fierbinte este să devină un spaţiu mai sigur pentru a putea lucra şi sper ca exemplul meu să-i împingă şi pe alţii să-mi urmeze paşii", a precizat el.

Denunțuri de abuz sexual 

Tenorul spaniol s-a exprimat astfel după ce în urmă cu mai multe luni au ieşit la lumină primele denunţuri de abuz sexual lansate împotriva lui de aproape 20 de femei.

Iniţial, Placido Domingo a negat acuzaţiile, afirmând că orice "abuz" ce ar fi fost comis în timp ce ocupa funcţii de conducere în structurile administrative ale Operelor din Washington şi Los Angeles ar fi fost "imposibil şi de neconceput".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel