Ingrediente
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 2 ouă
- 200 ml ulei
- 250 g iaurt
- praf sare
Pentru umplutură:
- 400 g brânză feta
- 2 ouă
Pentru uns:
- 1 gălbenuş
Vezi și: Shaorma de post. Deliciu absolut pentru cei care postesc. Rețeta pentru Postul Crăciunului
Cum se prepară
Pentru aluat, se pune făina într-un vas, i se face un gol şi acolo se pun ouăle, uleiul, iaurtul şi sarea. Se amestecă aducând spre centru făina de pe margini, până ce se obţine un aluat care nu se mai lipeşte de mâini, potrivit retete.unica.ro. Se lasă să se odihnească o oră.
Între timp, brânza se fărâmiţează cu furculiţa şi se amestecă cu ouăle bătute. Din aluat se rup bucăţi de mărimea unei nuci, dacă se foloseşte o tavă mai mică sau de mărimea unei portocale pentru o tavă mai mare. Se întind foile cât se poate de subţiri.
Se aşază în tava unsă cu puţin ulei, alternativ, foi şi brânză, având grijă ca în partea de sus să fie foi. Se ung cu gălbenuş de ou şi se dă tava la cuptor pentru 25 de minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Ilona și Ristei, moment de încercare: "Mi-a dat fatala! Nu mă mai așteptam să mai vină o dată pentru mine… o damă goală!"
- Horoscop 10 mai: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Discuții tensionate pentru o zodie. Să te ții bine!
- O nouă perioadă ar putea fi considerată vechime în muncă. Legea vizează milioane de români
- A devenit un lux să mănânci românește: Cel mai scump aliment. „Mergem în supermarket ca la muzeu și vânăm reducerile”
- BANCUL ZILEI: Ion și Maria de Ziua Aviației
- Cum se vede aurora boreală în România, după ce s-a anunțat o furtună geomagnetică majoră care lovește Pământul / Foto
- De ce se teme câinele de tunete. Cum îl poți ajuta
- „Deontologul” Tolontan, făcut de râs de Andrei Caramitru. Castravetele și Piersic / video
- Ciolacu: Închideți televizoarele când mai vedeți astfel de știri
- Una dintre cele mai importante zile din istoria României. Cele 3 semnificații ale acesteia