Ingrediente
250 g făină
12 linguri ulei
12 linguri apă
1/2 pliculeţ praf de copt
un praf sare
Umplutură
450 g cireşe congelate
2 linguri zahăr
câteva picături esenţa migdale
zahăr pudră
Cum se prepară
Fructele se lasă să se decongeleze şi să se scurgă foarte bine şi, apoi, fie se toacă mărunt la cuţit, fie se mărunţesc la mixer şi se amestecă cu zahărul. Pentru aluat, făina se amestecă cu sarea şi praful de copt, potrivit retetepractice.ro. Se toarnă apa şi uleiul peste făină, se amestecă şi se frământă 10 minute, adăugând la nevoie mai multă făină dacă aluatul nu se desprinde de mână.
Se împarte aluatul în două, o foaie se întinde în tavă de copt unsă şi tapetată cu hârtie, se aşază umplutura de fructe amestecată cu esenţă de migdale, se aşază a doua foaie şi se coace 30 de minute. Se lasă să se răcească în tavă, se taie şi se serveşte cu zahăr pudră.
Vezi și: Salată de legume cu maioneză. Rețeta de post
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Pască pufoasă fără aluat
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Cățelul tău are căpușe? Află cum le poți îndepărta în siguranță