Plăcintă cu mere, rețetă delicioasă fără zahăr, unt și gluten. Se topește în gură
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Ce ar putea fi mai reconfortant decât o gustare delicioasă alături de familie sau prieteni? Dacă ești în pană de idei, îți propunem faimoasa plăcintă cu mere, dar mai moale, cu un aluat similar cu cel al unei prăjituri. Află cum să o pregătești bine, astfel încât să aibă succes de fiecare dată!

Ingrediente:

- 300 g făină fără gluten (150 g de făină de orez, 100 g de făină de porumb, 50 g de pudră de migdale) + două lingurițe de psyllium 
- 200 g fructoză
- o linguriță de drojdie
- 3 ouă 
- 130 ml apă
- 100 ml ulei vegetal
- 3 mere
- o lămâie de dimensiuni medii

Mod de preparare:

Bate ouăle cu fructoza într-un blender timp de 10 minute, până când amestecul este voluminos. Apoi curăță și rade un măr și taie-i pe ceilalți doi în felii subțiri de doi centimetri.

Unge feliile de măr cu suc de lămâie, astfel încât să nu se rumenească. În amestecul de ouă, încorporează ușor apa, uleiul, mărul ras, făina amestecată cu drojdie și puțină coajă de lămâie. 

Toarnă preparatul într-o tavă circulară și așază feliile de mere acolo, astfel încât să se rumenească. Opțional, presară puțină coajă de lămâie și o notă finală de fructoză. Bagă la cuptor timp de 50 de minute, la 180 de grade.

Avantajul cu plăcinta cu mere este că poate fi personalizată după bunul plac. Îi poți îmbunătăți gustul cu scorțișoară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel