Urmărește emisiunea live
Plague Inc., jocul în care trebuie să infectezi toată lumea, scos de pe App Store
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Popularul joc Plague Inc, în care trebuie să creezi o boală care să se întindă pe tot globul, a fost șters de pe App Store.

Popularul joc Plague Inc, în care trebuie să creezi o boală care să se întindă pe tot globul, a fost șters de pe App Store în China, în timpul epidemiei de coronavirus, conform The Verge.

„Am fost informați că Plague Inc. include conținut care este ilegal în China, conform Administrației chineze a spațiului cibernetic, și că a fost șters de pe App Store-ul din China", a transmis Ndemic Creations, dezvoltatorul jocului, într-o postare pe blog. „Situația nu se află deloc sub controlul nostru".

Dezvoltatorul vrea să remedieze situația

 (w670)

Ndemic Creations a dezvăluit că va încerca să contacteze Administrația pentru a rezolva situația. Între timp, dezvoltatorul a spus că va susține și actualiza în continuare Plague Inc., în afara granițelor Chinei, unde jocul încă poate fi jucat.

La finalul lunii ianuarie, Plague Inc. a devenit din nou popular în China și a devenit cel mai cumpărat joc din magazinul de aplicații iOS. Drept răspuns, Ndemic Creations a transmis un comunicat pentru a le aminti gamerilor că Plague Inc., în vreme ce este conceput să fie realistic și informativ despre răspândirea bolilor, este doar un joc.

Informațiile trebuie luate direct de la sursă

 (w670)

Recomandăm mereu jucătorilor să-și procure informațiile direct de la autoritățile sanitare globale și locale", a mai spus compania despre cel mai vândut joc al momentului, pe App Store-ul american.

În 2013, Centrul american de control al bolilor l-a invitat pe fondatorul dezvoltatorului, James Vaughan, să vorbească despre cum un joc ca Plague Inc. poate ajuta la informarea publicului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel